Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Hur man bygger en Single Barrel Förgasare

Den enda fat förgasaren går tillbaka till början av fordonsindustrin ålder. Det såg kontinuerlig användning i en eller annan form tills alla förgasare-utrustade fordon ersattes med bränsleinsprutning i slutet av 1980. Den ena-FAT förgasare kan användas individuellt för att erhålla god bränsleekonomi, eller i flera synkroniserade staplar för att ge fantastiska hästkrafter prestanda. Bestående av ett enda bränsle jet matar in en venturi, återuppbygga ett enda fat förgasaren är lika enkel som dess design. Saker du behöver
Spårskruvmejsel
kryssmejsel
Spetstång
Förgasare rengöring dip
Tryckluft
Stålborste
Dental pics
Piprensare
Visa fler instruktioner
1

bort länken accelerator pump och hög tomgång spö. Ta bort skruvarna som håller luft horn på huvudenheten och lyft bort luft horn.
2

Ta bort flottör, nålventil och nålventilsäte. Skruva loss huvudmunstycket från botten av flottören skål. Tryck ner gaspedalen pumpen och ta bort hållarklämman. Avlägsna accelerator pump och kontrollera bollen.
3

Vänd förgasaren upp och ned och ta bort skruvarna som håller huvuddelen på gasspjället församling. Ta bort gasspjället församling från huvudenheten.
4

Placera alla metalldelar i förgasaren rengöring dip. Placera inte plast, gummi eller läder delar till dip eller kommer de att skadas permanent. Blötlägg delarna tills allt fett och smuts har löst bort. Den hastighet med vilken reningsprocessen sker bygger på hur smutsiga delarna är och den omgivande luftens temperatur. I kallare väder kommer städning att ta längre tid än vad det gör på varmare dagar.
5

Ta bort delar från rengöringsmedel och skölj dem i rent vatten. Blås delarna torra med tryckluft och se alla passager är rena från smuts och korrosion. På speciellt smutsiga förgasare, kan du behöva skrubba delarna med en stålborste eller piprensare. Ta så mycket tid som behövs för att se till att delarna är helt rent från all smuts och lack innan du fortsätter. Upprepa steg 4 och 5 om det behövs.
6

Fäst trottelplattan församling till huvuddelen med en ny packning. Skruv huvudmunstycket i botten av flottören skål. Installera en ny boll accelerator kontroll och pump. Komprimera accelerator pump och installera en ny låsringen.
7

Installera en ny sits flottörventil och flottör ventilen. Installera flottören i flottörens skål och justera flottören nivå. Vänd förgasaraggregat upp och ned och låt flottören hänga naturligt. Mät från antingen läppen av flottören eller den lödda linjen till den bearbetade kanten av flottören skål. Se tillverkarens specifikationer för exakt mätning. Böj float fliken för att justera flottören nivån. Se till denna justering är exakt, float nivån är den mest kritiska inställning på ett enda fat förgasare och när förgasaren är monterad det inte kan ändras
8

Montera luft horn montering och dra åt den. med en ny packning. Dra inte åt håll-down skruvar eller luft horn kan bli skeva. Installera länken accelerator pump och hög tomgång spö. Justera accelerator kopplingen genom att böja den med ett par nål-tång tills pumpen påverkar så snart gasspjället börjar röra sig.
9

Justera snabb tomgång stången genom att vrida på snabb tomgång cam tills stoppskruven vilar på högsta lob. Mät avståndet mellan trottelplattan och kroppen av förgasaren. Se tillverkarens specifikationer för exakt modell av förgasare du arbetar på. Böj snabb tomgång stången med ett par nål-tång tills gasspjället är inom specifikationerna.
10

Justera automatiska chokeanordningen om sådan finns. Lossa den automatiska choken fasthållningsbygel och vrid chokeanordningen tills referensmarkeringen på choken linjer fjäderhus upp med index märket på air horn kroppen. Dra åt nedhållande skruvar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63560.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.