Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Hur: Autobody Spot Repair

Med begagnade bilar, kan rostfläckar, stötar och repor förekommer att bryta ytan färgen. När detta problem uppstår, blir plåten under exponerade och börjar korrodera. Punktreparationer kan stoppa denna förstörelse och föra den skadade ytan platsen tillbaka till ett liknande tillstånd. Med några riktiga målning steg, kan arbetet vara nästan omärkbar när det görs bra. Och med ens några grundläggande aktiviteter bilens utseende kan förbättras avsevärt. Saker du behöver Flighter Palm Sander
150 grit sandpapper
metall grinder
Bondo eller liknande filler
blå maskeringstejp
Auto kropp primer sprayfärg
Auto kropp färgad sprayfärg
Klarlack sprayfärg
Visa fler instruktioner
1

Förbered skadade platsen eller område genom att slipa den med en palm slipmaskin och 150 grit sandpapper. Jämna ut övergången mellan den återstående färg och det område som snart blir ren metall som du tar bort rost. Använd en metall grinder att slipa bort eventuella utskjutande-out delar av metall eller rost. Sand bucklor eller divots hand om metallen är bucklig inåt. Sand tills ytan mellan färg kanter och metall är helt slät.
2

Markera bucklor med en bit maskeringstejp så att du vet var de är på bilens kaross. Fyll buckla med en kemisk fyllmedel förening såsom Bondo eller liknande. Applicera fyllmedlet frikostigt och smidig den över över kroppsytan med en plast spridare. Låt fyllmedlet torr. När det är svårt för beröring, använd Sanders igen för att få ytan jämnas ner till samma nivå som den metall (endast bucklor själva bör ändå ha filler).
3

Använd blå maskeringstejp för att tydligt rada ut en omkrets för där du kommer spraya. Applicera linjen ganska djupt in i befintliga färgen så att du inte har några luckor. Spraya en auto måla kropp primer över området inom den blå tejpen. Applicera rockar i tunna vågor, undvika klumpar eller droppande med för mycket på ett ställe. Applicera minst tre besprutningar låta dem torka i upp till tio minuter vardera. Låt sista pälsen att torka för en dag.
4

Sand området igen med 150-slippapper bara för att jämna ut ytan av primern försiktigt. Torka försiktigt slipas ytan för att avlägsna rester slipas bort. Välj den färg färg som matchar din bil och sprayfärg på den i tunna vågor. Spraya minst tre gånger med mycket tunna applikationer, återigen låta dem torka i minst 2-3 timmar mellan sprayer. Gå till fem rockar för en tjockare ansökan. Låt det torka över natten.
5

Applicera en tydlig färgskikt spraya över färgad färg med samma metod som du gjorde med färgad färg. Återigen, låt den torka över natten.
6

Tvätta det drabbade området med tvål och vatten för att avlägsna eventuella kvardröjande måla damm. Applicera en behandling Auto vax när bilen kroppen torkar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63538.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.