Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Instruktioner för en HVLP Spray Gun

Hög volym lågt tryck (HVLP) sprutpistoler är de huvudsakligen använda verktygen för att måla fordon i kollisionen reparation. De är lätta att installera, lätt jämfört med sina föregångare och städa upp lätt. Det tar lite övning för att få känsla för en HVLP pistol, men när du har möjlighet att använda det och kan ringa in inställningarna snabbt, bil färg projekten blir mycket lättare att hantera. Saker du behöver
Air kompressor med luft linjer
Visa fler instruktioner
1

Anslut luftledningen i kopplingen ligger i botten av pistolen. Du kommer att höra ett svischande utströmmande luft och ett hörbart klick när låsmekanismen är på plats.
2

Ställ lufttrycket i pistolen för 20 psi. High-end pistoler har en mätklocka placerad vid basen, samt en justering knopp. Om din pistol inte har en mätklocka, vrid vredet hela vägen motsols, och tryck på avtryckaren för att släppa den förbrukade lufttrycket inuti pistolen. Vrid ratten medurs 1/3-turn, och vapnet kommer att fastställas till cirka 20 PSI.
3

Håll pistolen i din dominanta hand. Ratten ligger precis ovanför bandet av tummen och pekfingret är en sekundär lufttryck ventil. Denna ventil roterar 1/4-turn att justera lufttrycket i luften kammare av pistolen. Öppna ventilen helt genom att vrida den medurs.
4

Justera vätskeflödet genom att vrida ratten ligger precis ovanför den sekundära lufttryck ventil. Denna ratt har en låsmutter som måste släppas innan det kommer att vända. Den låsmutter hindrar vätskeflödet från att öka eller minska under målningen operationen. Ställ den här ratten så att den är i sin 1/2-open läge. Testa det genom att dra pistolen trigger. Om det bara drar ungefär halvvägs tillbaka mot handtaget på pistolen, är reglering av vätska korrekt inställd.
5

Justera spraymönstret genom att vrida ratten sitter på sidan av pistolen. Slå det hela vägen till vänster ger ett brett mönster. När du håller pistolen 12 inches från ytan som ska målas, kommer spraymönstret vara 12 inches bred. Vrida ratten hela vägen medurs smalnar mönstret. När sprutas från 12 inches bort, kommer mönstret vara två inches bred. Mest målning bör göras med sprutbild vid dess bredaste inställningen. Öppna locket på färgen reservoar på sprutpistol
6

, häll färg inuti och försegla locket. Att måla, hålla pistolen 12 inches från ytan som ska målas, men inte direkt över det. Börja spraya några inches till sidan av ytan och passerar över posten som besprutas i en rak, jämn linje. Fortsätt att hålla avtryckaren tills sprutbilden passerar objektet på den andra sidan.
7

Släpp avtryckaren en flytta ner panelen ett avstånd lika med 1/2 spridningsbild att överlappa din färg passerar . Tryck på avtryckaren igen, och spraya en andra passage med samma hastighet som för den första. Fortsätt på detta sätt tills hela panelen har målats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63603.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.