Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Hur att ersätta en trasig Bakre torkarblad eller motor för 1997 GMC Safari

Reparera en trasig torkarenhet på baksidan av en 1997 GMC Safari ger tillbaka synlighet som behövs för att se bakom van. Den bakre torkare på 1997 GMC Safari rensar bakre glas skräp och regn. Reparera torkarenheten bör inte ta längre tid än två timmar om du aldrig har gjort denna typ av arbete innan. Alla de verktyg och material som behövs för detta arbete finns på en Biltema. Saker du behöver
Små spett eller platt skruvmejsel
Ny bakrutetorkarens motor
Ny bakre torkararmen
Ny bakre torkarblad
Channel låser
3/8-tums enhet Ratchet och Hylsnyckelsats
WD-40 eller spray smörjmedel
Visa fler instruktioner
1

Öppna van bakre luckan.
2

Ta bort plast gjutning runt basen av luckan med ett litet spett eller platt skruvmejsel.
3

Lokalisera och håller torkarmotorn så att den inte roterar. Flytta den stora muttern på utsidan av luckan, där torkararmen uppfyller motorn. Använd kanal lås för att ta bort denna stora muttern. Ta bort torkararmen genom att dra den utåt från luckan.
4

Ta bort den lilla kabelhärvan fäst torkarmotorn. Ta bort de tre bultarna som håller torkarmotorn på med en 3/8-tums enhet Ratchet och uttag.
5

Ta bort den gamla torkarmotorn från luckan. Installera den nya torkarmotorn i luckan. Dra åt bultarna till ca 50 foot-pounds av vridmoment.
6

Spray WD-40 eller smörjande spray på den del av motorn som skjuter utanför luckan. Skjut in den nya torkararmen på motorenheten. Smörjmedlet kommer att se till att detta steg är lättare att utföra. Kontrollera att torkarbladet är vänd längst till höger eller den position det skulle vara i om motorn var avstängd. Nya vindrutetorkarmotor kommer automatiskt justeras till höger eller avstängt läge.
7

Installera ett nytt torkarblad på torkararmen genom att vrida bladet vinkelrätt mot armen och skjuta mitt på bladet under armen . Passa plast fastfliken på bladet med kroken i slutet av torkararmen. Dra bladaggregatet tills plasten fästelement klickar på plats. Wiggle torkarbladet nedåt för att säkerställa att din Bladet låses på ett säkert sätt.
8

Vänd fordonet på och testa justeringen på din nya motor och torkararmen. Om armen går för långt ett eller annat sätt, stäng bilen omedelbart. Dra torkararmen bort från motorn och justera den till en spline i taget tills du har rätt inriktning.
9

Dra den stora muttern på där armen möter motorn, bara när du är säker att du har rätt inriktning. Dra åt muttern mellan 30 - 50 För mul-pounds av vridmoment. Dra inte åt denna mutter eller du kommer att gängorna på motordelen och måste byta motorn igen.
10

tillbaka plast dörr gjutning på luckan. Använd handtaget på spett eller skruvmejsel för att trycka monteringsflikarna tills låset på plats. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63456.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.