Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Hur till Stopp Spot Weld Splatter

Fordonstillverkare utnyttjar punktsvetsning att hålla karosseridelar och strukturella tillsammans i stället använda andra svetsmetoder. Detta beror på den minimala mängden av kostnaden för varje punktsvets och låg elektrodförbrukning. Den plats svetsare måste ställas in på rätt sätt för att de punktsvetsar att hålla och att minska mängden sprut skapas under punktsvetsning processen. Sprut produceras under punktsvetsning är faktiskt smält metall som frigörs från punktsvets. Den smälta metallen bildar en naggad ring som omger punktsvets. Saker du behöver
fintandad platt fil
Skyddsglasögon
Två bitar av plåt
Läder arbete handskar
Visa fler instruktioner
1

Skjut fintandad platt fil över de övre och undre elektroder koppar svetsning av plats svetsare. Spetsarna på båda elektroderna ska vara blank utan synlig matt.
2

Sätt på dig skyddsglasögon.
3

Justera svetsinställningar på plats svetsare för spårvidden plåt du blir punktsvetsning. Detta inkluderar squeeze tid, håll tid och spänning
4

Slå på plats svetsare,. Överlappar de två bitar av plåt och tryck ned pedalen för plats svetsare att upptäcka svetsa de två bitar av plåt metall tillsammans.
5

Vrid punktsvetsat plåt 1/4 av en tum och släpp pedalen av plats svetsare.
6

Kör en behandskade hand över den punktsvets. Om din behandskade hand fångster till punktsvets, har du stänka kring svetsen punkten och du måste fortsätta till steg 7. Om din handske inte fånga på svetsen, är den plats svetsare korrekt inställd.
7

Öka svetsen trycket och pressa tiden på plats svetsare. Utför en annan svets testfläck och upprepa steg 6 för att säkerställa att det inte finns något sprut runt punktsvets. Fortsätt att justera svetsen inställning som visas i detta steg tills din behandskade hand inte fastnar på plats svetsen.
8

Rengör koppar elektroder efter att du har plats svetsare korrekt inställd innan du använder den plats svetsare till svetsa extra plåt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63369.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.