Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Vad orsakar luftbubblor i en Automotive Paint System?

Bubblor i din bil färg är vanligtvis inte orsakats av luft, även om de nästan alltid ut som luft. Vid tillämpning av färg till ett fordon, är dessa bubblor kallas "lösningsmedel pop." Det händer när det finns en förorening under ytan som reagerar med färsk färg kemiskt, vilket orsakar gas att fastna under en film av färg eller klar toppbeläggning. Närvaro av lösningsmedel

En av de största orsakerna till förekomsten av lösningsmedel pop, eller bubblor i din färg, är närvaron av lösningsmedel, särskilt vax och fett remover, på ytan som du målar . Vax och fett remover är en viktig förberedelse steg på fordonet före målning, men man måste alltid komma ihåg att torka bort vax och fett remover med en ren trasa före målning för att förhindra uppkomsten av bubblor.

dammpartiklar
p Om du målar i en professionell butik, sedan dammpartiklar som landar på fordonet kan vara att skylla för bubblor i din färg. I en bil kollision reparationsverkstad, spackel damm, vax damm och polermedel damm cirkulera genom luften som små partiklar. Utan tillräcklig luftfiltrering, kommer dessa dammpartiklar bosätta sig på en bil. När klar topplack kommer i kontakt med vax eller polermedel damm, kan det bilda en liten bubbla av klarlack som kommer att bryta och bildar vad som kallas en "fish eye." För att förhindra detta, alltid förbereda bilen i en helt ren miljö, såsom en färg monter, med luftfiltret systemet på plats och fungerar som det ska.
Rust

Försök att måla över rost som inte har erhållit lämplig behandling kommer att orsaka bubblar i ytan av färgen med tiden, även om det inte omedelbart uppmärksammas om det inte finns vått lösningsmedel instängd i rost. Den kemiska reaktionen av rost orsakar bubblorna till formen, speciellt på jobb fabriken färg. På reparationsarbeten färg, visar denna upp som sprickbildning på grund av tjockleken av färgen. Paint som är tjock har inte flexibiliteten hos tunnare färg, vilket bidrar till närvaron av sprickor snarare än bubblor.
Felaktig Primer Application

fordonsindustrin färgsystem, primers är inte enstegs applikationer. De måste blandas med en katalysator för att torka fullständigt. Om katalysatorn inte blandas i rätt förhållande, eller om primern appliceras för tjockt utan tillräcklig tid att torka innan täckmålning, kommer katalysatorn för grundfärgen reagerar med lacken på fordonet, vilket orsakar bubblor i formuläret. För att förhindra detta är det viktigt att göra det möjligt för primern att torka helt i enlighet med tillverkarens instruktioner innan de tillämpar dessa färgskikt och täckfärg. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63612.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.