Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Glass Repair >> Content

Rättsliga krav färgtoner bilfönstret

Enligt FindLaw.com, en global leverantör av juridisk information, lagar och krav för bilfönstret toning i USA varierar från stat till stat. Varje statens bil Färgtoning lagar finns normalt i sin trafik eller fordonets kod. Men Federal Motor Carrier Safety Administration (FMCSA) av US Department of Transportation (DOT) tillsätter en allmän förordning för bil fönster toning. General förordning

Enligt FMCSA, höger toning eller färgning av bilfönster eller vindskydd till förarens omedelbara vänster och är tillåtet. Dock bör det parallella synligt ljus genom färgton inte vara mindre än 70 procent, vilket är den typiska förekomst andelen synligt ljus. Denna begränsning gäller inte för de andra fönstren i en bil.
P Om du är osäker på ett fordons nyans lagenlighet, kan en certifierad inspektör gör bestämningen med en speciell mätanordning. Enligt FindLaw.com, kan din statens Institutionen för motorfordon (DMV) ge dig råd om det bästa stället att ha ett fordon som kontrolleras i ditt tillstånd. Om du flyttar till ett nytt tillstånd, är det bäst att kontrollera den nya statens särskilda lagar, i fall de skiljer sig från dem i det skick du flyttar från.
Exempel
< p> Enligt International Film Fönster Association (IFWA), ett internationellt medlemskap förening för tillverkare fönsterfilm, var Alabama, Kalifornien och Washington bil Färgtoning lagar antogs år 1996, 1999 respektive 2000. De typer av fönster färgton lagar avser är netto nyanser för Alabama och Kalifornien, och nyanser film för Washington.

För att ytterligare illustrera skillnaderna i bilfönstret toning lagar i olika stater, följer Kalifornien strikt 70 procent av synligt ljus lag för både vindrutor och fönster, medan Washington och Alabama tillåter lägre synliga procentsatser ljusgenomsläpplighet på 35 och 32 procent, respektive, för fönster och en liten del av vindrutan.

Alabama och Washington kräver också en intyg från toning butiker för att verifiera att färgtoner uppfyller statens lagar, medan Kalifornien inte. Å andra sidan, är ett krav dessa stater andel presentationen av en medicinsk handling för förare eller passagerare som kräver mörkare nyanser av medicinska skäl.
Medicin Undantag
< p> States såsom Washington, Kalifornien och Alabama tillåter installation av mörkare nyanser bilfönstret, förutsatt att ägarna kan ge läkarintyg. Exempel på medicinska tillstånd som uppfyller kriterierna i den medicinska undantag, inkluderar melanom, lupus och ljuskänslighet. Vision-relaterade sjukdomstillstånd kan också omfattas av det undantag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-glass-repair/59615.html

Previous:
Next:

Auto Glass Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.