Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Glass Repair >> Content

Hur man reparerar en Chip bilfönster

En bit av grus eller sten träffar vindrutan vid höga hastigheter kan nick eller chip glaset. Trängdes på din bil kan ändra på det nick till en spridning spricka. En nick eller spricka försämrar din vision och är därför en säkerhetsfråga. De flesta små spånor kan repareras utan att ta bort eller byta ut glaset. Den fix är en sammanfattning av en men kräver specialutrustning. Saker du behöver
Specialized vakuumapparat
flytande harts
UV värmelampa
Glasrengöringsmedel
luddfri trasa
Polermaskin
polerrondeller
Glas polish

Visa fler instruktioner
Reparera ett bilfönster Chip
1

Spray den skadade vindrutan med en icke-slipande fönsterputsmedel som inte repar glaset. Torka torrt med en luddfri trasa för att hålla tyget fibrer från att förorena den skadade ytan.
2

Placera specialiserade munstycket över flisas yta och slå på vakuumomkopplaren. För att skapa en god tätning, måste all luft avlägsnas. Medan hålla munstycket på plats, tillsätt flytande harts till vakuumtanken genom omkastning av omkopplaren och låta hartset att översvämma det skadade området. Ta bort munstycket.
3

Håll en ultraviolett värmelampa 6 inches ovanför reparation plats för ca 3 minuter, vilket gör att flytande harts stelna. Behåll denna optimala avståndet och tidsram för att undvika glassmältan runt reparationsstället.
4

Låt massan svalna till rumstemperatur. Rengör reparationen genast med fönsterputs och en luddfri trasa för att avlägsna överskott av rester och möjliggöra en smidig reparation. Låta harts hårdnar vidare på egen hand, utan att rengöra ytan på glaset, kan göra det svårt att ta bort ojämnheter senare.
5

Bifoga en mild polering pad till skivan i din roterande polermaskin. En 2-tums diameter skiva och dyna bör vara tillräckligt för de flesta mindre reparationer. Placera en liten mängd krämig polish, klassade för användning på glas, i ett X-format mönster på buffertdynan. Polera området med mjuka, svepande, side-to-side stroke för ca 2 minuter eller tills lacket är torrt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-glass-repair/59616.html

Previous:
Next:

Auto Glass Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.