Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Glass Repair >> Content

Gör det själv Automotive Glass Replacement

Byta bil glas är inte en komplicerad procedur, men det kan ta lite oväntat muskel. Vid demontering och montering av glas, se till att redogöra för vikten och trögheten i varje bit. När allt är det glas och en slip och det av till auto leverans återförsäljare för att få en ny bit. Också, byt glasskivor med glas särskilt tillskurna och formade för din bil. Det finns inget säkert och korrekt sätt att skära glas ner till storlek eller göra det större för att fylla tomrummet. Dörrar

Byta dörr fönster innebär att dörren isär för att komma till lyftanordningen. Detta arbete sker bäst med fönstret ungefär halvvägs upp, för lågt och du måste lyfta glaset ut och sätta nya glas i hela djupet av dörren. Hela vägen upp och fästena kan vara otillgängliga bakom dörrkarmen.

Demontera luckan genom att ta bort alla de yttre skruvarna som dörrpanelen. Det finns skruvar på undersidan av armstödet och runt ytterdörrar kanten. Om din bil har manuella fönster, ta bort handtaget fönster veven. Dörrpanelen kommer också att ha en mängd olika klämmor som fäster panelen vid dörrkarmen. Lossa dem alla, men inte tvinga luckan. Om det inte finns något motstånd, kolla efter dolda fästen.

När luckan är av monteringsbandet fästa fönstret till lyftanordningen är synlig. Ta bort alla fästelement från fästkonsolen och lyft fönstret ut ur bilen. Om glaset är böjd, följa kurvan samtidigt lyfta.
P Om nödvändigt, flytta fästet till den nya glaset. Glasdörr fönster för vissa bilar har fästet bifogas. Sänk glaset i dörren och fäst den på lyftanordningen. Återmontera luckan efter omvänd steg du använt för montering.
Vindruta

Byta vindrutan innebär att först ta bort gummilister runt kanten. Om Backspegeln fästs du kan koppla bort den innan du tar bort fönstret. Ett specialverktyg (finns i butiker auto utbudet) används för att bända strippa från sitt spår. När gummilister bort glaset kommer att lyfta ut. Kom ihåg, är det dock en mycket tung pjäs. Installera det nya glaset innebär placera den på plats och sedan sätta in gummilister i sin tätande spåret. Precis som med bildörren, om bilen har ett fäste för backspegeln, kommer att ersätta glaset från fabriken har fästet redan fastsatt.
Side Windows Review

Windows kring lastutrymmen av stadsjeepar i bakrutan av sedaner avlägsnas och installeras med ett förfarande identiskt med vindrutan. Bara vara försiktig med sidan lastutrymme fönster - det finns ingen huva eller trunk att vila panelen när den lossas från bilen. Om det behövs, får en andra eller kanske tredje uppsättning händerna för att undvika en stor glasbit slå i marken!

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-glass-repair/59555.html

Previous:
Next:

Auto Glass Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.