Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Glass Repair >> Content

Hur man tar bort Nitar på en Window Regulator

Biltillverkare och verkstäder använder speciellt utformade verktyg för att tillämpa nitar vid installation dörrglas och regulatorer fönster. För att ta bort nitarna på ett fönster regulator själv, måste du borra eller slipa dem. Nitar har ett slagstift som liknar en lång spik och är införda genom dörren konsolen och hål regulator. En nit pistol drar stiftet genom niten. Stiftet sprider sig, drar och klämmer niten på den andra sidan av regulatorn hålet för att säkerställa en tät montering. En del av tappen släpper från med pistolen, och den andra delen återstår. Saker du behöver
Mutter föraren
Phillips skruvmejsel
platt skruvmejsel
Dörrpanel borttagningsverktyg
Skyddsglasögon
Skyddshandskar
Dammsugare (tillval) katalog bungee rep
Borrmaskin
Stor titan borr
Skärvätska eller maskinolja
Rotary Tool Review roterande verktyg slipskiva
Spetstång
Hammer
Små punch
Shop rag
Visa fler instruktioner
1

Lossa den svarta negativa batterikabeln från batteriet om du arbetar med elektriska fönsterhissar. Scissor-typ fönster regulatorer är kontraproduktiva vägt och använder mycket kraft. Stoppa inte in händerna mellan de rörliga delarna när som helst under denna procedur.
2

Ta bort eventuella kåpor och tillbehör från dörrpanelen med en mutterdragare eller skruvdragare. Skjut verktygspanelen avlägsnande enligt ett hörn av dörrpanelen och bända panelen löst. Försök att placera panelen borttagningsverktyg under panelen clips för att undvika att skada dem. Bänd längs botten och sidor av panelen tills alla panelens clips har lossnat från dörren.
3

bort dörrpanelen. Lyft den från fördjupningen på toppen av dörren medan manövrering den bort från det yttre dörrhandtaget. Koppla bort alla elektriska anslutningar för energialternativ och högtalare dörr. Dra av plasten fuktspärr
4

. Detta kommer att förseglas tvärs insidan av dörrpanelen med flexibel fogtätning. Plasten barriären kan pressas tillbaka på plats med samma stycke av diktning senare. Skada inte barriären eller diktning. Om du byter ut ett trasigt fönster, dammsug upp allt det trasiga glaset.
5

Rulla fönstret regulatorn nedåt tills du kan komma åt nitar med en borr eller roterande verktyg. Insidan av dörren kommer att ha stora åtkomsthål. Ta bort högtalaren om du behöver mer tillgång.
6

Knacka ut slagdornet i mitten av niten. Stiftet är stål, och nithuvudet är aluminium. Aluminium är mjukare än stål och lättare att borra igenom.
7

Brace regulatorn genom att haka på toppen av dörren med ett bungee rep. Detta kommer att förhindra en plötslig minskning när nitarna släpps.
8

Borra nithuvudet med en överdimensionerad titan borr eller slipa den med ett roterande verktyg och slipskiva. Låt inte borrkronan överhettas när borrning nitar i glas. Lätta och låt lite coolt eller häll skärvätska på borrplatsen. Använd inte överdriven kraft när du borrar. Var försiktig och skyddsglasögon när du arbetar i närheten av metallspån och gnistor.
9

Bänd eventuella återstående bitar av nithuvudet av eller inåt. Med huvudet bort, kan du stansa nu genom niten med en liten metall stans och hammare. Undvik onödig kraft för att undvika att bryta glaset.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-glass-repair/59666.html

Previous:
Next:

Auto Glass Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.