Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Glass Repair >> Content

Hur man byter en bakrutan med en Slider

Lastbilar kommit med massor av olika alternativ, inklusive fast back glas och glidande bakrutor, även känd som en löpare. Medan en fast bakrutan ger ökad säkerhet, kommer ett skjutreglage tillåter vinden att flyta lättare i hela hytten, vilket gör körning med fönstren ner en mer behaglig upplevelse. Det tillåter också kommunikation med dem i en husbil, om en sådan är monterad på lastbilen. Om du vill installera en glidande bakrutan på din bil, kan du göra det själv med hjälp av en assistent och några handverktyg. Saker du behöver
Flathead skruvmejsel
Assistant Review 15 meter 1/4-tums rep
Slider bakruta
Visa fler instruktioner
1 < p> Öppna hyttdörrarna och använda skruvmejsel för att arbeta av gummiförslutningen runt fönstret tillbaka ut från fordonets insida mot utsidan. Den skruvmejsel kan skjuta gummiläpp ut, kan då vara drogen kring montering läppen för att ta bort gummit. Se till att assistenten håller glaset från utsidan medan du trycker ut tätningen. Ta sedan bort den bakre glaset.
2

Placera repet i gummitätningen runt reglaget fönstret, lämna minst 12-inches av rep hängande utanför gummitätningen. Se till att repet går runt hela omkretsen av glaset och stannar i kanalen. Addera 3

Placera fönster i fönstret kanal på hytten på lastbilen med överskottet rep på insidan av fordonet. Har din assistent hålla glaset på plats medan du flyttar till insidan av fordonet.
4

börja dra ena änden av repet, parallellt med marken, medan assistenten skjuter glaset i riktning mot interiören. Detta kommer att dra gummitätningen ut och runt fabriken läppen, montera glaset på plats.
5

Fortsätt att dra repet runt glaset medan assistenten följer dig, trycka i fönstret. När du har gått runt hela fönstret, kan du behöva använda skruvmejsel för att dra några av gummitätningen mot insidan av hytten, bara för att rensa upp lite.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-glass-repair/59482.html

Previous:
Next:

Auto Glass Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.