Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Volkswagen Jetta bakre rotorn Borttagning

Volkswagen Jettas utrustade med skivbromsar bak har en rotor monterad på bakaxeln navet . Ytan av rotorn kommer att bära med användning , och periodvis den kommer att behöva bytas ut. I vissa fall , kan rotorn förvränga eller snedvrida , och kommer att behöva bytas ut tidigare att vid den schemalagda ersätta tiden . Ta bort den bakre rotorn från en Volkswagen Jetta är en uppgift som kan utföras av en amatör mekaniker : Allt du behöver är några enkla verktyg . Demontering av hjul

Koppla bort jordkabeln från batteriets minuspol . Lossa bulten med en skiftnyckel och dra klämman utanför terminalen . Blockera framhjulen och däck . Lyft den bakre delen av fordonet med hjälp av en bil domkraft och stöd med pallbockar . Lossa lug skruvarna på bakhjulen , med hjälp av en rörtång . Dra av hjulet från navet och ta bort den från bilen .
Demontering av bakre rotorn

Skruva ur de två skruvarna som håller bromsoket fästet på plats . Lyft bromsoket uppåt , och använda en tråd eller plastbandet att ansluta den till spiralfjädern . Se till att du inte lägger någon stress på gummi bromsledningen . Bänd mitten locket navet , med hjälp av en skruvmejsel . Dra ut sprinten ur navet . Använda spetstång , räta ändarna på sprinten och dra den från navet muttern . Dra den tandade brickan ur navet , med din hand . Skruva navet muttern , med hjälp av en hylsa . Nästa , dra ut brickan och hjullager . Dra bromsskivan utåt och skjut bort navet , ta sedan bort den från bilen .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57503.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.