Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Rotera Rotorer

En fordonets broms rotorer skall vara släta och fria från skador för att vara effektiva. Anomalier, såsom spår i ytan, kan minska effektiviteten av bromsbeläggen. Dessa spår bär också bromsbelägg mycket snabbare än de annars skulle ha. Sättet broms rotorer fungerar är genom friktion. Bromsbeläggen arbeta med bromsok att pressa rotorn mellan dem för att bromsa och stanna bilen. Om det finns skador på ytan, måste du ha rotorerna vände för att göra dem släta igen. Detta innebär att man tar rotorerna till en bil verkstad för renovering. Saker du behöver
Automobile jack
Stoppklossar (2) katalog Jack står (2) katalog rörtång
Hylsnyckelsats
Buntband
Tänger

Visa fler instruktioner
1

Parkera bilen på en horisontell yta och hjulkilar hjul bakom bakhjulen. Höj bilen med bilen uttaget. Placera en pallbock under bilen nära dess stöttningspunkt och höja den till ramen. Sänk bilen uttaget tills bilen sitter på stödbenet. Flytta bilen uttaget till den andra sidan av bilen och lyfta upp det. Placera en andra pallbock under bilen och höja den till ramen. Sänk bilen domkraften så att bilen vilar på två pallbockar.
2

Avlägsna muttrarna från hjulen med en rörtång och sedan ta bort hjulen. Ta bort bromsoket på varje sida med en hylsa och spärrskaft. Fäst bromsok till stagen med buntband. Låt inte de bromsok hänga med bromsledningar eller du kommer att skada slangarna.
3

Dra rotorerna utanför hjulenheterna. Ta rotorerna till en bil verkstad för att få dem återuppstått.
4

Placera rotorerna på hjulenheterna. Skär buntband som håller oket till stagen med en tång och placera bromsok i fästena. Dra åt bultarna med hylsa och spärrskaft. Montera hjulen på bilen och dra åt muttrarna med rörtång. Hissa upp bilen tillräckligt högt med bil jack för att dra en pallbock från under en sida. Sänk bilen uttaget och upprepa processen på andra sidan för att ta bort det andra stödbenet. Sänk bilen till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58564.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.