Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort en envis Pitman Arm

Den pitman armen på vissa äldre fordon ansluter styrväxeln till styrlänkaget. Denna arm är ansluten till boxen genom att en rafflad växel. När fordonet blir äldre, kan rost och korrosion bygga upp på den splinesförsedda redskap och få den att smälta till styrväxeln. Slippa pitman armen kan bli svårt att göra, men det är inte omöjligt om du använder rätt verktyg och har lite tålamod. Saker du behöver
Jack
Jack står
1/2-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
1/2-tums ledhandtag
Spray penetrerande olja
Spetstång
Pitman arm avdragare
Visa fler instruktioner
1

lyft framsidan av fordonet med domkraft och sedan sätta pallbockar under ramen. Leta upp pitman arm, som är på förarens sida av ramen och ansluten till botten av styrväxeln. Spray penetrerande olja frikostigt över växelaxeln på pitman armen, försöker rikta sprayen så det går mellan pitman armen och styrväxeln.
2

Ta bort sprinten på kulleden som förbinder Styrlänkmekanism till pitman armen med tång. Unbolt bulten på kulleden med 1/2-tums Ratchet och uttag och avlägsna pitman armen från styrlänkaget.
3

unbolt bulten på undersidan av pitman armen med 1/2-tums Ratchet och uttag. Installera pitman arm avdragare på pitman armen. Dra upp pitman arm avdragare med 1/2-tums Ratchet och uttag, och om nödvändigt, använda 1/2-tums breaker bar för att få extra vridmoment på avdragare om det behövs.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61729.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.