Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar Hydrauliska ventillyftare

En hydraulisk lyftare är en viktig komponent i förbränningsmotorer, så motorerna mekaniskt glapp i ventilen tåget under värmeutvidgning. Liksom många bildelar kan hydrauliska lyftare försämras på grund av dagligt slitage eller uppbyggd av motorolja och slam. När försämring inträffar, kommer hydrauliska lyftare fjädrar blir svaga och deras rörelser och prestanda kommer att påverkas. En kontrollampa tecken på att hydrauliska lyftare behöver bytas är en "clackingen" brus. Ändra dina hydrauliska lyftare kommer inte bara innebära en tystare motor, men en betydligt jämnare gång. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
platt skruvmejsel
obestämd nyckel satt
Kraftig lyftmagnet
Packningssats
Packning skrapa
Packning sealer

Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och förbereda motorn genom att avlägsna elektriska ledningar och luftkanaler, vilket kommer att ge dig tillgång till ventilkåpor.
2 < p> Ta bort ventilen täcker med en hylsnyckel som passar bulten storlek. Avlägsna bultarna och pry ventilkåpan bort med en vanlig platt skruvmejsel.
3

Flytta motorns första cylindern till toppen centrum, och samtidigt se till att ventilerna förblir stängda. Ta bort skruvarna från insuget och ta bort grenröret. Om det behövs, rensa bort de många packningar.
4

Ta bort de gamla hydrauliska lyftare genom att lossa lyftaren arm bultar och flytta dem åt sidan för att ge tillgång till lyften stötstänger. Använd en tung lyftmagnet att extrahera varje hydrauliska lyftare från sin bricka och ställ åt sidan.
5

Placera den nya hydrauliska lyftare i stället för de gamla. Se de nya lyftarna är rätt inställda och kan göra en komplett 360-graders rotation. Dra lyftaren vipparmar efter ominstallation tryckstängerna. Kontrollera mellanrummet mellan vipparm och ventilskaft är på 0,10 tum.
6

Installera en ny packning till insugningsröret, placera den ordentligt och tätt på plats och tätning med packning sealer.

7

tillbaka ventilkåpan, elektriska ledningar och luftkanaler. Starta motorn och kontrollera att det inte finns några klickande ljud, vilket är ett tecken på att de hydrauliska lyftarna inte är rätt placerade.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62102.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.