Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter främre bromsbelägg på en Dodge Ram

Uppkallad efter huven prydnader som visades på Dodge lastbilar under 1930 och 1940, var Dodge Ram återuppstått i 1981 för att konkurrera med Ford och Chevrolet motsvarigheter. Den full-size pickup finns i 1/2-ton, 3/4-ton och 1-tons modellerna. Det finns även två-eller fyrhjulsdrift. De främre bromsarna på en Dodge Ram står för 80 procent av bromskraften för lastbilen. På grund av detta är det viktigt att ha de främre bromsbelägg inspekterats vid vissa körsträcka mellanrum. Saker du behöver
Jack
Jack står
Impact pistol
Standard-storlek krafthylsor
Standard handen skiftnyckel uppsättning
Wire klädhängare
Pry verktyg
bromsok kolv Tool Review Stålborste
Hög temperatur silikon bromsen smörjmedel
butik trasa
Momentnyckel
ersätter pads
Visa fler instruktioner
1

Lyft framför Dodge Ram med en domkraft och placera den på en pallbock under den nedre länkarm.
2

Ta bort muttrarna med en effekt pistol och en lämplig hylsa. Avlägsna hjulet.
3

Använd ett bända verktyg för att komprimera bromsok kolv genom att bända utombordaren pad mot rotorn. Sätt i pry verktyget i den främre öppningen av bromsok och sedan placera den på fästplattan av den yttre dynan. Bänd mot rotorn tills det finns från sida till sida rörelse av bromsoket. Att komprimera bromsok kolv nog att passa de nya kuddar, fortsätter bända tills ett motstånd känns i kolven.
4

Använd en 3/8 tum handen skiftnyckel för att ta bort de övre och undre bromsok bultar. Ställ dem åt sidan. Avlägsna bromsok från rotorn. Samtidigt stöder bromsok, avlägsna utombordaren pad först genom att bända bort klämmorna från okhuset med pry verktyg. Avlägsna den inre pad nästa genom unseating spärren från bromsok kolvloppet. Häng bromsoket till upphävandet av RAM med en galge tråd päls. Böj hängare för att göra en lämplig upphängningsanordning för bromsok. Använd ett bromsok kolv verktyg för att komprimera kolven i borrningen ännu mer om nödvändigt för att passa de nya dynorna.
5

Använd en stålborste för att rengöra bromsok och ytorna knoge där dynorna kommer i kontakt med dem. Applicera ett lager av hög-temp broms silikonsmörjmedel och sprider ut den jämnt med fingret. Torka händerna rena med en trasa.
6

Installera de nya dynorna på bromsoket. Placera inombords pad i första och sedan den yttre, och se till att klämmorna sitter ordentligt.
7

Smörj bromsok bultar, kragar, bussningar och hål med hög temp broms smörjmedel.

8

Placera bromsok och stoppningselementet över rotorn. Passa bromsok bultar till styrspindeln och dra sedan med 3/8 tums handen skiftnyckel. Använd en momentnyckel för att dra åt bultarna till 35-foot-pounds.
9

Upprepa steg 2-8 för den andra sidan. Montera hjulen och sedan dra åt muttrarna mellan 120-140 fot pounds (se ett vridmoment specifikationer diagram för ditt år Ram).
10

Pump pedalen flera tid som sittplats bromsbeläggen till rotorerna och sedan provköra kolven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57266.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.