Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar Bromsbelägg på en 2007 Toyota RAV4

Den 2007 Toyota RAV4 har skivbromsar fram som sysselsätter skivbromsklossar. De bakre bromsarna på den kompakta SUV kan använda antingen trumbromsar eller skivbromsar. Denna SUV har också två-och fyrhjulsdrivna modeller. Medan bromsbeläggen mellan de två versionerna av tillgängliga modeller är olika, är det förfarande för att byta ut dem i stort sett samma. Den främre bromsar står för 70 procent av bromskraften för fordonet, medan de mindre bakre dynorna (på bakre skivbroms modeller) endast står för 30 procent. Saker du behöver
Wheel kil
Bromsvätska hävert
Tire skiftnyckel
Jack
stödbenet (er) från 4-tums C-klämma eller större
Open- end /box-end kombination metrisk skiftnyckel som
Bromsok hängare
Replacement bromsbelägg, shims, klipp pad och fjädrar som
silikon bromsen smörjmedel
Bromskloss anti-squeal förening eller spray
Momentnyckel med metrisk socket set
Bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Placera ett hjul kil in bakom en av de bakre däcken (för främre bromsbelägg byte) eller framför en av de främre däck (för bakre bromsbelägg byte) och sedan suga några av bromsvätskan från huvudcylindern sifon bromsvätska. Släng den gamla vätskan och byt ut huvudcylindern locket.
2

Lossa hjulmuttrarna av från vilken axel du byta bromsbelägg på. Använd skiftnyckel däck muttern för att lossa hjulmuttrarna precis tillräckligt för att backa bort dem från fälgarna. Addera 3

Hissa lämplig axel med hjälp av en domkraft och sedan stödja RAV4 på stödbenet (s ). Du kan lyfta ena sidan och Slutför bytet bromsbelägg om så önskas, eller du kan lyfta hela bakaxeln, men inte använda uttaget som ett stöd för fordonet, de är inte lika tillförlitligt som pallbockar
4

Ta bort hjulmuttrarna och ta bort däcken och ställ dem åt sidan av din arbetsplats.
5

Placera C-klämman över okhuset så den övre delen av klämman stagas mot insidan av bromsok ram och skruven borrning av klämman är placerad mot den yttre bromsklossen s stålplåt. Dra åt klämman långsamt för att driva bromsok kolv helt i hålet.
6

Stöd den övre och nedre stiften bildspel med en öppen ände sidan av en metrisk skiftnyckel och lossa bromsok bultar från de glidstiften i rutan-end sidan av en metrisk skiftnyckel.
7

bort bromsok från bromsok vridmoment plattan. Placera bromsoket på ett bromsok hängare och stödja den på chassit för att skydda skada uppstår på slangen linje fäst vid bromsoket.
8

Ta bort de gamla bromsbelägg, shims, bromskloss våren och broms klipp pad från bromsok vridmoment plattan.
9

Montera de nya klippen bromsbelägg och applicera sedan ett tunt lager av silikon bromsen smörjmedel till dynan platser på klippen. Sätt i den nya shims på plåtarna av ersättande kuddar (om den inte redan är fastsatt eller satsat på) och sedan tillämpa eller spraya shims och stålplåtar med en nivå päls av bromsbeläggens anti-squeal förening eller spray. Låt föreningen eller spraya ett par minuter att bli klibbig.
10

placera elektroderna på kudden klipp på momentplattan sätter bromsklossfjädern och ta sedan bort bromsok från hangaren och placera den över kuddar och rotor.
11

Smörj glidstiften och infoga dem via bromsoket. Håll glidstiften med obestämd sidan av en metrisk skiftnyckel och skruva bromsok bultar till stiften för hand för att starta. Efter båda bultarna för hand gängade in, använd rutan-nyckeln av en metrisk skiftnyckel för att dra åt dem.
12

Byt däcket (er) och hjulmuttrar och sedan dra åt muttrarna ombonade till kant (er). Lyft RAV4 med domkraften tillräckligt hög för att ta bort stativet (s). Upprepa pad ersättare för den andra sidan av samma axel, om du bara har lyft en sida i taget.
13

Använd momentnyckel och en 21 mm metrisk hylsa att dra åt hjulmuttrarna i ett stjärnmönster till 80 ft-lbs.
14

Pump bromspedalen inne i hytten av SUV tills den känns fast och bromspedalen är på en normal höjd. Kontrollera bromsvätskenivån i huvudcylindern och råga med ny bromsvätska till hela märket, om det behövs. Avlägsna hjulet kilen och sedan provköra RAV4.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58101.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.