Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en generator bälte på en 1999 Lexus RX 300

generatorremmen på en 1999 Lexus RX300 tjänar funktionen att driva många av motorns perifera delar. Utan det, kommer delar som generatorn och luftkonditioneringen kondensorn inte att kunna fungera, gör körningen till ett mycket mindre trevlig upplevelse. En felaktig generator kommer också leda till att batteriet slutligen rinna, lämnar du strandsatta, som din Lexus kommer inte att kunna starta. För att undvika detta är det viktigt att ändra din generatorrem så snart det visar första tecken på slitage eller slirning. Saker du behöver
Torx-skruvmejsel
Hylsnyckel
10 mm hylsa
14 mm djup och uttag
Visa fler instruktioner
1

Öppna motorhuven och ta bort de två plastskydden på motorn. Plastskyddet på passagerarsidan i motorrummet kan dras av för hand, men en nära batteriet har en Torx-skruv som håller den nere. Skruva den med en Torx-skruvmejsel.
2

Ta monteringen luftintaget genom att ta bort de två 10 mm skruvar med en hylsnyckel.
3

Leta generatorn remspännare. Det är den lilla remskivan med en fjäderbelastad arm under termostaten housing.Turn skruven i mitten av spännaren moturs med en djup och 14 mm hylsa och hylsnyckel.
4

Dra av bältet för hand och placera den nya remmen över remskivorna. Det nya bältet ska sättas över remskivorna på samma sätt som den gamla var i, med de spårförsedda remkanterna på de spårförsedda remskivor och den släta sidan av remmen på de släta remskivorna. Håll spännare skruven vände medan du gör detta.
5

Släpp spännaren bulten för att kunna dra åt bältet igen.
6

Fäst luftintaget montering och plats plasten täcker tillbaka på motorrummet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60568.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.