Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du justerar höjd Brake Pedal i en Ford Explorer

Standardmodellen Ford Explorer, först producerad 1994 har genomgått flera generationsskiften, men har oftast utrustade med en sofistikerad låsningsfria bromssystem. Men du kanske upptäcker att du måste justera höjden på bromspedalen vid något tillfälle. Detta är en ganska enkel procedur och kan göras för att rätta till eventuella onödiga glapp i dina bromsar. Saker du behöver
14mm skiftnyckel eller justerbar skiftnyckel Tänger Addera Visa fler instruktioner
1

Bestäm hur mycket ledigt spelar du faktiskt har i din bromspedal . Ett vanligt klagomål av Ford Explorer är att bromspedalen är grötig eller svampig. Vad du letar efter är avståndet bromspedalen färdas när du trampar på den, innan bromsarna tar. Tryck ned pedalen med fingrarna för att se hur mycket fria resor finns.
2

Titta på den högra, bakre sidan av bromspedal, nära toppen. Du bör se en justerbar stång som ansluter till toppen av bromspedalen spaken.
3

Använd antingen en 14mm-eller en justerbar halvmåne-skiftnyckel för att lossa låsmuttern närmast bromsen trampa. Vridning medurs, mot kopplingspedalen.
4

Justera höjden bromspedalen genom att vrida booster spö med en tång. Även för mycket fri lek kommer att resultera i en svarar bromspedalen, kommer för lite orsakar dra på bromsarna. Detta är något av en fara i topptyngda Ford Explorer. Turning stången medurs höjer pedalen och minska fri lek, samtidigt som du vrider motsols ger lägre, mushier bromspedalen.
5

Dra åt låsmuttern.
6

Provkör din Explorer över en kort sträcka. Se till att dina bromsljus fortfarande fungerar korrekt.
7 p Om du stöter på problem med din bromssystem, konsultera en Ford mekaniker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57042.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.