Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter Frambroms På en Elantra

De främre skivbromsar på en Hyundai Elantra kommer vanligtvis bära ner oftare än de bakre bromsarna. Tillgänglig sedan 1990, har Elantra presenterat alltid skivbromsar fram. De senare versionerna av modellen kan innehålla antingen bak trumbromsar eller bakre skivbromsar. Kontroll av bromsar varje gång du har däcken roteras (eller rotera dem själv) och ändra dem innan de blir för lågt kommer att förhindra skada uppstår på andra komponenter. Saker du behöver
bromsvätska sifon
Wheel lug skiftnyckel
Bil jack
stödbenet (er) från Ratchet
Metric Hylsnyckelsats
Små
brytjärnet 4 -tums C-klämma
ersätter bromskloss set med shims
Silikon broms smörjmedel
Momentnyckel
Bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Ansök parkeringsbromsen på en plan, asfalterad yta släpper sedan huvfäste.
2

Öppna huven och ta sedan bort locket till huvudcylindern. Ta bort 2/3 av bromsvätska från behållaren med hjälp av en hävert bromsvätska och kassera vätskan ordentligt.
3

Knäck muttrarna på ett däck lösa med ett hjul lug skiftnyckel genom vrida dem 1/4 av en moturs varv.
4

Lyft ena sidan av Elantra med domkraft och stödja den på en pallbock placeras under främre ramlisten.
5

Finish bort muttrarna och ta bort däcket.
6

Ta bort den nedre bromsok bolt med en spärr och uttag. Lossa den övre bromsok bolt med Ratchet och uttag, men ta inte bort den.
7

Bänd botten av bromsok bort av dynorna och rotor med en liten bändjärn Vrid sedan bromsok uppåt att vila på toppen av rotorn och stödplattan.
8

Komprimera bromsok kolv med användning av 4-tums C-klämman. Placera den övre delen av klämman på baksidan av bromsok bostäder och placera klämman bilfärd inuti bromsok kolv dra åt den långsamt tills kolven bottnar i kolvborrningen.
9

Ta bort elektroderna från bromsok fästet.
10

Peel den skyddande omslaget bort av stick-on shims levereras med utbytet kuddar. Placera mellanlägget på stödplatta av dynorna och tryck ner dem ordentligt tills limmet på shimsen pinnar till dynorna.
11

Applicera lite glidmedel silikon broms på bromsok fästet där flikarna dynorna kommer i kontakt med den. Försök inte att få någon på rotorerna.
12

in de nya dynorna i bromsok fästen. Sväng bromsok tillbaka ner över dynorna och rotor. Montera nedre bulten och dra åt den strama sedan den övre bulten.
13

Byt däcket och muttrarna. Snug upp muttrarna så hårt du kan med hjulet förhöjda. Sänk Elantra till marken och dra åt muttrarna igen med en momentnyckel inställd på 80 foot-pounds och en socket.
14

Upprepa steg 3 till 13 på den andra sidan.

15

Se till att locket är tillbaka på huvudcylindern sedan pumpa fotbromsen flera gånger tills den känns fast. Kontrollera och fyll upp huvudcylindern med bromsvätska. Sätt på locket och stäng huven.
16

Lossa parkeringsbromsen och provköra den Elantra att kontrollera bromsarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57593.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.