Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort en 12 Bult Rear End Axel

En 12-bult bakaxel heter så eftersom det har 12 bultarna som håller den bakre differentialen luckan till axeln. Denna axel finns i de flesta tunga GM lastbilar, såsom GMC Sierra 2500HD och Chevrolet Silverado 2500HD. Även om detta är en stark axel, kan vissa ägare vill ta bort 12-bult bakaxel och ersätta det med något starkare. Om detta är fallet eller om du behöver ta bort axeln för underhåll, kan du göra det i ett par timmar. Saker du behöver
Jack
Jack står
däck järn
träklossar
skruvnyckel set
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
1/2 -tums Ratchet och Hylsnyckelsats
24-tums brytjärnet
Linje skiftnyckel som
Visa fler instruktioner
1

Parkera trucken på ett jämnt, stenlagd yta. Placera träblock framför och bakom framhjulen så bilen inte rullar av misstag i en eller annan riktning. Lyft den bakre delen av trucken med uttaget. Sätt pallbockar under ramen framför bakaxeln och under bakaxeln, sedan sänka trucken på läktaren. Unbolt bakhjul med ett däck järn.
2

Unbolt nedre shock mount från axeln med en 3/8-tums Ratchet och uttag sedan dra stötar upp och ur vägen.

3

Använd en fast nyckel för att skruva isär drivaxeln från axeln och sedan använda en pry bar att dra drivaxeln bort från axeln.
4

Unbolt bakre bladfjäderelementen plattor från botten av axeln med en 1/2-tums Ratchet och uttag. Lossa bromsledningen kör till bakaxeln med en linje skiftnyckel.
5

Placera domkraften under mitten av axeln. Lyft upp axeln lite så det är utanför läktaren, ta läktaren underifrån axeln och sänk domkraften så att axeln är så låg på marken som möjligt. Dra jack i handtaget ut från undersidan av fordonet, för axeln bort från trucken. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61106.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.