Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort dubbla hjul för att reparera Bakbroms

Ta bakhjulen på en en-tons dually pickup är mycket enklare sedan utföra broms reparation. Det finns ett par saker att ta hänsyn till när du installerar hjulen. Rada upp hjulen i mode de togs bort är också ett bra tips för ominstallation. Det kommer att finnas speciella verktyg inblandade att göra detta på ett säkert och effektivt sätt, så om du inte har dessa verktyg, kanske det bättre är kvar upp till kvalificerade tekniker. Saker du behöver Truck domkraft Sida 2 tunga pallbockar (2) katalog 24-tums ½-tums enhet-breaking bar
½-tums drivhylsa (komplett med större uttag) katalog 6-tums förlängning ½-tums enhet Sida 2 stoppklossar
Spray smörjmedel
Stor hammare eller heavy metal bar
Momentnyckel

Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på en plan asfalterad eller betongyta. Placera stoppklossar framför varje framhjul.
2

Bryt muttrarna löst på bakdäcken använder brytjärn, utvidgning och lämplig storlek socket. För hävstång, kan du lägga till en 3-fot långa rör till slutet av brytjärn. Hitta ett rör som passar axel brytjärn tätt men inte för hårt.
3

Lyft den bakre delen av lastbilen med lastbilen jack placeras under bakaxeln vid lägre chock mount .
4

Placera tunga jack står så nära hjulet som möjligt under axeln. Upprepa proceduren för den andra sidan för att lyfta bakaxeln.
5

Ta bort muttrarna.
6

bort hjulen (utanför först, sedan inuti). I vissa fall är hjulen fastnat till navet och kan behöva bli chockade av eller brytas loss från stort nav för bakaxeln. Detta är en utmanande uppgift med en truck endast tagit ett fåtal inches från marken. Besprutning ett smörjmedel kring navet-till-fälg anslutning och slående däcket (på gummit sidovägg nära kanten) med en stor hammare eller tung bar kommer att hjälpa. Flit och ihärdighet kommer att löna sig.
7

Notera att utsidan fälgen konturer inåt och de inre hjulet konturerna fälg utåt. Det kan också finnas ett litet stift på navet av interiören fälgen som skulle infälld i ett hål på navet i den yttre kanten. Detta är inte alltid fallet med dubbla bakhjul lastbilar, men om de är närvarande och du försöker installera om däcken utan att rada upp dem ordentligt, du kommer att ådra sig skador klackelementen dubbar, fälgar och nav.

8

Placera det inre hjulet bredvid den yttre hjulet så att du vet vilken som är vilken när det blir dags för ominstallation. Upprepa proceduren för den andra sidan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57120.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.