Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter Expedition Brakes

Byta fyrhjuliga skivbromsar på Ford Expedition är inte en svår uppgift när du förstår grunderna. Ford Expedition är utrustad med enda kolv skivbromsar bak och trumma-in-hatt stil bromsar parkeringsplatser. Förfarandet för att ersätta dessa bakre skivbromsklossar är ungefär samma som att byta ut de främre skivbromsar. Den enda skillnaden är i rotorerna. Trumman-in-hatt stil parkeringsbromsen använder en uppsättning bromsbackar som grepp insidan hatten området av rotorn, ungefär som en trumma bromssystem. Om skada inträffar på den bearbetade delen av rotorn, byt hela rotorn eftersom ytan inte är maskinbearbetbar. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
rörtång
3/8-tums enhet socket set
Skruvmejselsats
Tvingfäste
Silikon broms Lube

Visa fler instruktioner
1

Lyft och stöd bilen med domkraft och pallbockar. Placera pallbockar så att de stödjer fordonets vikt utan inkräktar på arbetsområdet. Ta av hjulet, och placera muttrarna och hjul åt sidan.
2

Ta bort bromsoket genom att ta bort bromsok bultar glidstiftet, och bänd bromsok fram och utanför rotorn med en stor skruvmejsel.

3

bort bromsbeläggen genom att bända dem ur bromsok fästet. Ta bort eventuella shims eller slammerförhindrande klipp knutna till de gamla kuddar för användning på de nya dynorna.
4

Komprimera bromsok kolv med C-klämman genom att placera ett gammalt dyna mellan bromsok kolv och klämma och dra åt C-klämma för att driva kolven.
5

Lube de glidstiften och kontaktytor av dynorna med silikon broms glidmedel. Var noga med att inte få glidmedel på friktionsyta dynorna eftersom detta kommer att förstöra dynorna.
6

ominstallera shims och slammerförhindrande fästs på nya kuddar och knäppa dem på plats på bromsok fästet. Slip bromsok över nya kuddar och skruva den på plats med bultar glidstiftet. Upprepa steg 1 till 5 på varje hjul behöver pad ersättare.
7

tillbaka hjulet och sänk bilen till marken. Kontrollera bromsvätskenivån i huvudcylindern och fyll på vid behov. Pumpa på bromspedalen några gånger för att utöka bromsok sedan provköra.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57587.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.