Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar Bromsbelägg på 2004 Chev Malibu

Ursprungligen infördes 1964, kom den Chevrolet Malibu basmodellen för 2004 utrustad med en 2.2.-liters rak fyrcylindrig motor. En 3,5-liters V-6 var en frivillig uppgradering för alla tre utföranden av 2004 Malibu. 2004 Malibu producerades med framhjulet ventilerade skivbromsar. Denna bromssystemet består av ett skjutmått, bromsok fästet, rotor och bromsbelägg på båda sidor av bilen. Bromsbelägg slits olika beroende på underhåll av fordon och den typ av kör bilen upplevelser. Saker du behöver
Däck järn
1-ton eller större kapacitet domkraft Sida 2 pallbockar
Liten brytjärnet
3/8-tums enhet ratchet och Hylsnyckelsats
Ny bromsbelägg
1 behållare bromsok fett (se container säger "Säkert för användning på skivbromsar") katalog 1/2-tums enhet momentnyckel och socket set
Visa fler instruktioner

1

Öppna huven på Malibu. Kontrollera broms-reservoaren vätskenivån. Om bromsvätskan är redan på "Full"-märket, ta bort bromsvätska med en kalkon baster eller sifon tills vätskan är ca 1/2-tums under "Full" märke. Om vätskenivån är redan under hela märket, bortse från detta steg och gå vidare till steg 2 i det här projektet.
2

Lossa främre hjul muttrarna med ett däck järn. Lyft den främre delen av Malibu med en domkraft. Placera pallbockar under främre rambalkar. Sänk bilen på pallbockar noggrant. Ta bort hjulmuttrar lug helt med däck järn, och sedan ta bort båda framhjulen. Snurra en lug nut på ytan av rotorn på vardera sidan av bilen, för att hålla rotorn på plats under byte av bromsbelägg. Addera 3

in en liten pry bar in öppningen på det yttre höljet av bromsoket. Bänd den inre bromsbelägget (bakom rotorn) inåt så långt du kan med spett. Ta bort bromsok-bultar från inåtvända sidan av bromsok, med en spärr och uttag. Avlägsna bromsok från bromsenheten, med hjälp av brytjärnet om det behövs. Häng bromsok från den främre fjäderben våren med en metall kläder hangar eller tunn metall krok. Låt inte bromsoket hänga av dess bifogade gummislang.
4

Ta bort de gamla bromsbeläggen från bromsoket-fästet. Sätt en av de gamla bromsbeläggen mot bromsok kolv på insidan baksidan av bromsok. Bifoga en stor C-klämma runt gamla bromsbelägg och den yttre baksidan av bromsok. Vrid långsamt Tvingfäste medurs för att komprimera bromsok kolven helt. Ta bort C-klämman och gamla pannan när du har komprimerat bromsoket.
5

Inspektera frambromsen rotorn. Titta på den yttre och inre ytan av rotom för djupa spår, rostar eller gropfrätning. Om rotorerna ärrad dåligt, byt ut dem också. Förvärva rotorns tjockleken genom att mäta över dess övre kant. Använd en rotor mikrometer om du har en eller en vanlig måttband om en rotor mikrometer är inte tillgänglig. Den minsta tjocklek av rotorn bör vara 0,906 (i tio-tusendels tum) för en mikrometer läsning, eller 7/8-inches om du använder ett måttband.
6

Smörj metall shims fäst bromsok fästet, med bromsok fett. Smörj små strecksatserna där bromsbelägget ändar är insatta mot shims. Montera bromsklotsarna på bromsok fästet, vilket säkerställer dynan med den "L"-formade metallutsprång är på insidan, bakom rotorn. Det finns två kuddar i ett set med en "L" formad slitageindikator, och två utan.
7

Dra bromsoket glider ut från baksidan av bromsok med fingrarna. Objektglasen är de små metallrören att bromsok-monteringsbultarna fäster när bromsarna är monterade. Smörj varje bromsok slide noggrant med bromsok fett. Infoga bilderna tillbaka in i baksidan av bromsoket.
8

Montera främre bromsok tillbaka på bromsanordningen. Sätt i och dra åt bromsok-bultar till 26 foot-pounds med en 1/2-tums enhet momentnyckel och uttag.
9

Upprepa steg 2 till 7 för att slutföra byte av bromsbelägg på den andra sidan av bilen. Ta den enda tappmuttem från ansikten varje rotor, inte förrän du har dubbelkollat ​​vridmomentet på bromsok-bultar.
10

Installera framhjulen tillbaka till Malibu, och skönt att muttrarna med däcket järn. Höj Malibu utanför jack läktaren, och sedan ta bort domkraften från under bilen. Sänk bilen till marken. Dra de främre hjulmuttrar lug till 100 foot-pounds sista moment med momentnyckel och en socket.
11

omedelbart bege sig till förarsätet i fordonet. Med bilen av, långsamt pumpa bromspedalen ungefär 10 till 15 gånger. Pedalen bör bli stel eller svårare att pressa. Om pedalen inte blir stel efter 15 gånger för att pumpa, lufta bromsoken.
12

Kontrollera bromsvätskenivån i behållaren. Lägg bromsvätska som behövs för att fylla bromsvätskebehållaren till "FULL"-märket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59241.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.