Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar ett kabelstyrrullen på en '96 Buick Regal

I 1996 års Buick Regal är utrustad med en General Motors 3,8-liters, 60-graders V6-motor. Två bälten driva alla kläm-on utrustning på motorn. Ett bälte driver kompressorn, och en separat rem driver servostyrningen, vattenpump, AC-kompressor och generatorn. Ström för bältet levereras av vevaxelns remskiva. Korrekt remspänning och routing är hjälpt av en bältessträckare och en spännhjulet. Spännaren och frilöpande remskivor stöds av en enkel bult och boll-lageraggregatet. Båda remskiva lager är slutna enheter som inte kan smorda eller behållas. Med åldern och användning, kan dessa tätade lager misslyckas och inducera dra i bältet system som kan sav hästkrafter och orsaka bältet att bryta. Saker du behöver
15-millimeters uttag
1/2-tums Ratchet eller breaker bar
Ny tomgångsremskivan
1/2-tums momentnyckel
Visa fler instruktioner

1

Lokalisera bältesdragningen dekal i motorrummet. Rita en skiss eller ta en bild på framsidan av motorn för att bistå i remdragningen Om dekalen saknas eller är oläslig.
2

Vrid spännaren mot framför bilen med en 15-millimeters uttag och 1/2-tums breaker bar eller spärr för att ta bort spänningar från kompressor bältet. Slip bort remmen från kompressor remskiva när remmen är slak, sedan långsamt släppa spännaren till viloläget.
3

Vrid spännrullen bulten medurs (vänstergängad) med en 15-millimeters hylsa och spärrskaft för att lossa den. Dra åt bulten och brickan ur remskivan. Vicka remskivan försiktigt för att separera den från motorn. Damma av remskivan montering området.
4

Skjut den nya remskivan på plats på motorn. Montera bulten och brickan, och dra åt bulten nedåt moturs. Dra åt bulten till 37 fot /pounds med en 15-millimeters uttag och 1/2-tums momentnyckel.
5

Dra remmen enligt diagrammet, skiss eller bild noterade i steg 1. Vrid spännaren kompressor bältet mot framför bilen med en 15-millimeters uttag och Ratchet. Trä på remmen på kompressor remskiva, sedan långsamt släppa spännaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60234.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.