Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man ändrar hållarlager på en GMC Pickup

En vanlig hytt GMC lastbil använder en vanlig ett stycke drivaxel att ansluta transmissionen med bakaxeln. Men längre lastbilar, som manskapshytt, lång säng eller förlängda modeller hytt har tvådelade drivaxlar. Dessa kräver ett stöd som kallas en bärare bäring för att fungera korrekt. I fallet med en GMC lastbil, är transportören lagret ligger halvvägs mellan transmissionen och axeln. Om det här lagret slits ut, kan hårda vibrationer utvecklas. För att förhindra allvarlig skada på drivlinan måste lagret bytas ut. Saker du behöver
Stoppklossar
Jack
Jack står
Märkpenna
skiftnyckel som
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Stor hydraulisk press
ersätter transportören bäring
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på ett plant underlag. Placera stoppklossar runt framhjulen. Lyft den bakre delen av lastbilen med domkraft och placera pallbockar under axeln.
2

Rita ett märke på änden av drivaxeln och hjulaxeln där de två möts så att du kan anpassa dem ordentligt gång bäraren lagret byts ut. Skruva loss drivaxeln från axeln med en U-nyckel, dra ut den från axeln. Unbolt transportören bäring från ramen med 3/8-tums Ratchet och uttag. Dra ut drivaxeln ut från växellådan och rulla ut från under bilen. Addera 3

Montera transportören lagret i stor hydraulisk press och använda pressen för att ta bort det gamla lagret från drivaxel och installera den nya bäraren lagret till det.
4

Lyft upp drivaxeln och skjut in den bakre delen av transmissionen. Skruva fast hållaren bäringen till ramen med 3/8-tums Ratchet och uttag. Placera drivaxeln i axeln så den passar in med de märken du tidigare gjort, och installera den med fast nyckel.
5

Höj lastbilen, ta bort pallbockar, sänk den till marken och ta bort stoppklossar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62075.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.