Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort torsionsstänger i en 1995 Nissan Pickup

I vissa lastbilar - särskilt importerade mini - lastbilar och 4x4-modeller - den främre hjulupphängningen använder en torsion bar för att fungera som en fjäder . Denna bar är bearbetad med kuggar i båda ändar . En ände passar på den nedre kontrollarmen , den andra på ett fäste på ramen , längs med fordonets längd . Torsionsstaven vrider faktiskt mot ramen , dämpa rida i processen . Ta bort dessa barer i en 1995 Nissan lastbil tar en del arbete , men det kan göras hemma med rätt verktyg . Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
1/2-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Använd domkraften för att lyfta upp den främre delen av fordonet och sedan ställa den på pallbockar . Kontrollera att fordonet är helt och fast på den står inför att arbeta på det . Ta bort de främre hjulen med däcket järn och ställa ut dem på arbetsytan.
2

Leta reda på anslutningen torsionsstång på nedre länkarm . Följ baren ner längden på lastbilen för att där den ansluter till ramen. Unbolt torsionsstång från ramen med 1/2-tums Ratchet och uttag .
3

unbolt torsionsstaven från den nedre styrarmen . Dra sedan torsionsstången ur den undre länkarm med händerna , och dra ut den ur ramen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60340.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.