Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Behöver jag Vänd Rotorer vid byte Pads?

Den snabba och enkla svaret på frågan är "nej." Emellertid är detta svar i förhållande till den anledningen dynorna kommer att ersättas. Om skivan bromssystemet har fungerar korrekt och dynorna ersätts på grund av slitage, kan du avstå vrida rotorerna. En inspektion av rotorn bör utföras i detalj. Glasrutor, frätande rost beläggningar, gropar, fläckar värme, spår eller skåror ska automatiskt deklarera rotorn (er) för utbyte. Men varför vänder många reparationsanläggningar rotorer eller byta ut dem när du gör en broms jobb? Det svaret är lite mer komplicerat. Rotor skevhet och Rundgång
p Om dynorna ersätts på fordonet på grund av en pulsering eller vibrationer i bromspedalen vid bromsning, beror detta på att förvridning av rotorn, ojämnheten av dynorna , eller överdriven rotor eller hubb kast. Skivbromsar förlitar sig på friktion för att fungera korrekt. Helst sammansättningen av dynan - mycket mindre hårdare än ytan av rotorn - kommer att erodera något bort. Men efter friktion och värme engagera börjar ytan av rotorn också att erodera i betydligt långsammare takt än dynorna. Intensiv hetta genom lågpresterande bromssystem kan skapa symtomatiska förändringar mellan sammansättningen av dynorna och deras förhållande till rotor.Rotor rundgången är förhållandet och riktighet hos rotorn på navet parning yta. Om äventyras, kommer även byta eller vrida rotorn har liten effekt, om inte på-bil svarven används till true rotorn till navet i bilen - och även då, kommer troligen bara vara en tillfällig lösning på ett permanent problem . Om en rotor är skev eller har överdriven rundgång, ersätter bara dynorna inte kommer att lösa problemet. Addera Turning eller byta

Så varför gör de flesta broms butiker och återförsäljare kräver svarvning eller byta rotorer vid byte kuddar? Det korta svaret är för kundtillfredsställelse. Om fordonet inte upplever en broms pulsering, men kuddarna var låga och bromssystemet fungerar bra - ett undantag från regeln i de flesta fall - då kanske bara byta ut dynorna skulle ha kunnat genomföras framgångsrikt. Men många kunder inte vet mycket om bromssystem eller de skulle inte ha fört sin bil för att börja med. Så reparationsverkstaden beslutar att undvika en situation där de nya kuddar skapar mer fiktion på en gammal rotor och ett resultat problemområden. Allt kunden kommer att tänka är att de bara hade sina bromsar gjort och nu finns det ett nytt broms problem. Det måste ha varit något bromsen reparationsverkstad gjorde fel. Istället för att ta chansen till denna händelse, till reparationsverkstad nubb på en extra kostnad vända antingen rotorerna eller ersätta dem.
Ideal Disc Brake Job

Den bästa chansen för icke-problematiska resultat vid byte bromsbelägg är att byta rotorer. Medan många gör-det-själv-mekanik kan vara oense med detta eftersom de har utfört konventionella "pad-slaps" utan incidenter, låt oss utforska detta uttalande på en gör-det-själv-nivå. Inte många människor har en broms svarv sitter i sitt hem garage. För att få rotorerna vände, du kommer att behöva ta bort dem. När de är vänt - för en avgift på omkring $ 10 till $ 20 en bit - de måste installeras om. Nu rotorerna är lite tunnare än de var och om ett problem återkommer under dynan till rotorn inkörningsperiod, du kommer att behöva göra detta igen, bara för att ta reda på rotorerna är nu för tunt för att vrida . Eftermarknad rotorer har importerats i många år nu vilket kraftigt har minskat kostnaderna för att ersätta dem. Även om kvaliteten på dessa rotorer är ibland misstänker, har det lett till att priset på inhemska rotorer samt att förbli konkurrenskraftiga på marknaden. För $ 20 mer eller så per rotor, kan du ersätta dem vanligtvis istället för att ha dem bearbetas eller vände och ha en ny rotor för den nya dynan att bryta in to.The ideal broms jobb består av kuddar kvalitet broms - inte gå billigt på komponenterna eftersom du sparar pengar på arbete om du gör det själv. Mid-grade broms rotorer eller ens hög kvalitet kommer att vara bättre än låg-Balling pris på rotorerna. Medan du ändå håller på, ersätta skallra klipp för dynorna stället för att försöka rengöra dem och se till att du använder en kvalitet smörjmedel broms silikon eller grafit-baserade antikärvningsmedel att smörja de respektive delarna.

Slutsats
p Det är din bil och ditt bromssystem. Många bakgård mekanik har framgångsrikt utfört "pad-slap" reparationer på sina fordon utan incidenter. Förstå att en dyna-slap inte kommer att magiskt unwarp en rotor. Och när de nya beläggen börjar bära in den gamla rotorn, om alltför mycket tid har gått, kan du titta på att behöva byta kuddar samt rotorer igen. Det är din tid och dina pengar och i de flesta fall, med de flesta människor, är lika med tid money.When en kvalificerad mekaniker utför en reparation, kan de kräva vissa uppgifter för att se till att bilen och kunden inte kommer att återkomma anläggningen med ett problem efter fordonet har arbetat på. De kommer att ha mentaliteten att när de gör jobbet, kommer de att göra det rätt första gången.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57356.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.