Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bromsservo i en C1500

Bromskraftförstärkaren på en Chevrolet C1500 tar vakuumet kraft från motorn och omvandlar den till extra bromskraft för bromshuvudcylindern. Om bromsservon misslyckas, kommer bromsarna fungerar fortfarande, men de kommer att bli betydligt svårare att aktivera. För att åtgärda problemet måste bromsen booster avlägsnas från lastbilen, och sedan en ersättningsmodell måste installeras. Detta tar ungefär en timme att göra. Saker du behöver
skruvnyckel som
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
platt skruvmejsel
3/8-tums kardanknut
ersätter bromsservo

Visa fler instruktioner
1

Pop huven. Dra av vakuumledningen på bromsservon, som ligger på förarens sida av brandväggen. Unbolt huvudcylindern från bromsservon med en skiftnyckel.
2

titta under instrumentbrädan och hitta slutet på bromspedalen då bromsservon kopplingen ansluts till pedalen. Ta bort clipset som håller kopplingen till pedalen med platt skruvmejsel. Unbolt fyra bultarna som håller booster till brandväggen med 3/8-tums Ratchet och uttag och 3/8-tums kardanknut.
3

Dra bromsservon bort av brandväggen med båda händerna och kassera den. Sätt booster ersättningsbromsbeläggsats på brandväggen och skjut huvudcylindern över dubbar på booster. Löst installera muttrar på huvudcylindern.
4

Anslut bromsen kopplingen till pedalen med fabriken klippet, sedan skruva fast booster till brandväggen med 3/8-tums Ratchet och uttag och 3 /8-tums kardanknut.
5

Tryck vakuum linje på boostern med händerna. Dra upp huvudcylindern till bromsservon med en skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58764.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.