Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man bygger ett 131L Transmission

Den A131L sändningen användes i Chevrolet Nova och, mer nyligen, Geo Prism säljs under varumärket Chevrolet. Den Geo Prism är en framhjulsdriven bil. När återuppbygga A131L, ta hänsyn till att överföringen förbinder olika på en framhjulsdriven bil än en bakhjulsdriven bil. Transmissionen är byggd av Toyota och är inte längre i produktion, så att hitta en ombyggnad eller delar manualen för A131L kan vara svårt. Även om du är mekaniskt benägna och vet om sändningar, återuppbygga A131L transmissionen är utmanande. Saker du behöver
Ratchet och Hylsnyckelsats
Wrench in
Plier set, inklusive låsringen tång
Skruvmejsel Set
Rags
dräneringskärlet
A131L Ombyggnadssats
Träklossar
Cherry plockare
Transmissionsolja
Jack
Fyra pallbockar
A131L återuppbygga manuell
Visa fler instruktioner
1

Placera en pallbock under varje hörn av bilen. Palla upp varje hjul och skjut stativet i detta hörn av ramen. Se till att du har höjt bilen tillräckligt hög för att dra 131L transmissionen ut från under bilen.
2

Skjut drain pan under dräneringshålet av transmissionen och ta ur avloppet bulten. Kontrollera att allt transmissionsolja dräneras ut. Du kan låta dräneringstråget sitter under bilen tills vätskan slutar droppa.
3

Rulla skylift på plats över motorn. Anslut kedjan från skylift till fyra olika ställen på motorn. Höj skylift tills kedjan är spänd, så att motorn inte kommer att falla när du kopplar bort motorfästen och drivenhet.
4

Koppla växellådan och motorn med Ratchet och Hylsnyckelsats. Dra CV axlarna ur differentialen och se till att alla delar är bortkopplade. Höj skylift något för att få tillgång till de bakre motorfästen.
5

Koppla loss ström-servopump och AC-kompressor innan du drar motorn och transaxeln ut. Sakta höja skylift samtidigt rulla lyftanordningen bort från bilen. Motorn och transmissionen kan rullas över till en bänk och sitter på plats så att du kan ta bort trasmission från motorn. Ta dina träklossar och placera dem under motorn där oljetråget är
6

belägen innan du ner motorn och transmissionen. Se till att motorn inte vilar på oljetråget genom att placera dessa block på vardera sidan av pannan.
7

Ta bort fästbultarna som ansluter 131L överföring till motorn. Dra transmissionen från motorn och sitter den på en annan plats. Kontrollera att transmissionen är placerad i ett läge som ger dig enkel tillgång till tarmar av 131L.
8

Börja dra ut varje intern komponent i transmissionen. Ställ varje komponent i ordning, så att du kommer ihåg hur man installerar varje komponent. Rengör insidan av 131L och skrapa bort eventuellt skräp som har byggts upp på höljet. Tvätta och rengör de inre delarna innan du installerar varje bit.
9

Slide i varje intern komponent i omvänd ordning från vilket den avlägsnades. Ersätt varje komponent med den nya komponenten som medföljde 131L ombyggnadssats. Fäst varje komponent som du installerar det. Smörj lager, tätningar och packningar innan du installerar alla dessa komponenter.
10

Skjut överföringen tillbaka till motorn och anslut de viktigaste bultar. Sätt tillbaka motorn och transmissionen i motsatt ordningsföljd. Anslut alla komponenter, inklusive motorfästen, CV axel och andra viktiga anslutningar i motorn och transmissionen. Glöm inte att installera om power-steering pump och AC-kompressor.
11

Fyll överföringen kommer vätska och sänk bilen. Starta motorn och kontrollera alla vätskenivåer, inklusive olja, servostyrning och transmissionsoljor. Låt bilen gå några minuter innan du kör bilen. Ta bilen runt kvarteret. Parkera bilen och inspektera undersidan av bilen för att avgöra om det finns några läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62260.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.