Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Fakta om svetselektroder

Elektroder är viktiga komponenter i apparater som används för att skapa svetsar. Svetsare har tillgång till en mängd olika elektroder att använda som är alla idealiska för specifika applikationer. Metal Web News anger att American Welding Society har ett nummersystem för att identifiera svetselektroder. Funktion

elektroder används i svetsning för att skapa en ljusbåge. Elektricitet drivs genom elektroden ner till en arbetsbelastning, vilket skapar en båge av elektricitet mellan elektroden och arbetsbördan. Vissa elektroder bär helt enkelt elektriska strömmar ned till en arbetsbörda medan andra smälta, ger en fyllning metall för arbetsbelastningen.
Typer

Elektroder som betecknas 6010 används för allmän svetstillämpningar och är idealisk för användning på rörledningar, lantbruk och smidesjärn. Elektroder anges som 6011 används för svetsning på rostiga stål medan 6013LV elektroder ger en mjuk båge och används ofta under arbetet med plåt. Elektroder betecknade som 7018 ger några av de högsta kvalitet svetsar för att arbeta med stål.
Identifiering

första och andra numret i namn av en elektrod betecknar den minsta draghållfasthet av svetsar produceras av elektroden. Exempelvis 6011 elektrod svetsar har en 60.000 PSI (pounds per square inch) draghållfasthet. Den näst sista siffrorna anger positionen elektroden ska användas i. Till exempel kan 6011 elektroder användas i alla lägen (1), motsats till horisontella (2) eller platt (3) positioner. Den sista siffran visar många möjliga beläggningar på elektroden och den nuvarande bör de arbeta under, oavsett AC eller DC.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60679.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.