Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar Inner Tie Rod för min 1999 Ford Taurus

1999 års Ford Taurus är utrustad med kuggstångsdrivna styrning. I denna typ av styrsystem, är en yttre däck stavände ansluten till en styrspindel. Anslutning av parallellstaget slut på styrväxel är genom en inre Dragstång slut, eller uttag. Den inre tie rod socket är en fjäderbelastad kula och hållarenheten som möjliggör för resor i suspensionen. Byta denna inre sockeln styrstag är något du kan göra själv i cirka två timmar. Saker du behöver
Jack
stödbenet
Stoppklossar
rörtång
Hylsnyckelsats
Wrench in
Avbitare
Tie rod end
borttagningsverktyg Små punch
Hammer
Medium skiftnyckel
Tänger
Måttband
Replacement inre styrstag socket
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Placera stoppklossar framför och bakom bakhjulet motsatt sida du kommer att arbeta på. Skjut domkraften under ramen bakom ratten du kommer att arbeta på och lyfta bilen tills hjulet är bara att ta kontakt med marken. Lossa muttrarna genom att vrida dem moturs med rörtång. Lyft bilen tills hjulet rensar marken. Placera pallbock under bilen bara för att den bakre delen av domkraften och försiktigt sänka bilen på den. Ta bort muttrarna och hjulet.
2

Vrid ratten hela vägen till motsatt sida som det arbetas på. Mät avståndet från dragstången låsmuttern till styrväxel kroppen kanten och noterar mätningen. Ta tag i låsmuttern och styrstaget med skiftnycklar, vrid låsmuttern motsols för att lossa den. Mät längden på de exponerade trådar och notera mätningen. Addera 3

Ta bort sprinten från yttre däcket stångänden stud genom att räta den med avbitare och sedan dra ut den . Avlägsna Formstagsmutter stavände genom att vrida den moturs med uttaget. Fäst slips verktyget rod borttagning genom att dra i styrspindeln där parallellstaget stud går igenom den och vrida den gängade tappen medurs tills den kommer i kontakt med staven stud. Fortsätt att vrida den gängade tappen med en nyckel eller hylsa tills Dragstång stud kommer ut ur styrspindeln.
4

Pressa klämman på den lilla änden av gummistövel på den gängade stången med tång och skjut den som för mot styrstaget som möjligt. Pressa större klämman och skjut den på styrväxel kroppen.
5

Rikta den lilla stansen med spännstiftet säkra den inre sockeln muttern på plats. Knacka ut stiftet långt slut att ta bort den med avbitare. Greppa styrväxel bakom den inre sockeln med skiftnyckel och ta bort muttern socket låset genom att vrida den moturs med en skiftnyckel.
6

Rotera den inre sockeln moturs med en skiftnyckel moturs för att ta bort den. Ta slutet däcket staven och lås muttern genom att vrida sockelenheten motsols medan du håller låsmuttern och styrstaget. Ta bort gummibälgen.
7

Träd den nya inre sockelenheten på änden av styrväxel genom att vrida den medurs. Ta tag i rack med skiftnyckel och dra åt sockelenheten med en skiftnyckel till cirka 25 foot-pounds. Sätt in spännhylsan och knacka igenom med hammaren. Om pinnhålen inte rada upp, dra åt uttaget muttern tills de gör.
8

Ta bort den lilla klämman från gummibälgen. Skjut gummibälgen över ersättande sockelenheten och skjut den större änden över styrväxel bostäder. Pressa den stora klämman med tång och skjut klämman på plats och släpp den. Skjut den lilla klämman över gängstången. Trä låsmuttern och styrstaget på sockelenheten genom att vrida dem medurs. Trä låsmuttern tills den tidigare uppmätta avståndet från styrväxel bostäder kanten har nåtts. Lås Dragstång slut på plats genom att vrida den medurs ¼ till ½ varv efter kontakt sker med låsmuttern.
9

Skjut styrstag stud i hålet i styrspindeln. Trä den krenelerade bulten på bulten medurs för hand. Dra åt muttern till mellan 35 och 46 foot-pounds. Dra åt muttern ytterligare efter behov för att rada hålen uppåt och för in sprinten genom hålen. Böj slutet av sprinten över eller runt muttern och bulten för att säkra det på plats. Pressa den lilla klämman och skjut den över gummibälgen på tidigare uppmätta avståndet från styrstaget. Räta ratten.
10

montera hjulet och tråd muttrarna på bultarna genom att vrida dem medurs. Hissa upp bilen från stativet och ta bort stativet. Sänk bilen tills hjulet får kontakt med marken. Dra åt muttrarna med 50 till 60 foot-pounds, med hjälp av en crossover, eller stjärnan, mönster. Sänk bilen och dra stoppklossar. Har din bil linje.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61506.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.