Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Byta en 1996 Honda Accord Brake Rotor

Din Honda Accord är bromsbelägg tryck mot rotorerna när du bromsar. En rötor är tillverkad av järn på grund av dess förmåga att absorbera värme. Över tid och användning, bär denna komponent med scoring, sprickor, skevhet eller blekning, och kommer att behöva repareras eller bytas ut. Byte av broms rotorer är en ganska omfattande procedur, men det kan göras hemma med rätt verktyg. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Arbete handskar
filtrering mask
Jack står
Däck järn
Hylsnyckelsats
gummislang bar
Pry
Two -käke avdragare
Wire
Nya rotorer
momentnyckel
Nya sprintar
Stor Tvingfäste
Visa fler instruktioner
bort bromsoket

1

Lossa muttrarna på varje hjul med ett däck järn. Höj Accord med en domkraft och stödja den på pallbockar. Ta bort muttrarna. Arbetet på ett hjul i taget så att du kommer att ha ett monterat bromssystem på bilen för att referera medan du arbetar.
2

Ta bromsledningen och montering med en hylsnyckel. Anslut kopplingen med en slang och försiktigt åt sidan.
3

Lossa Bromsokshållare bultar och bultar med skiftnyckel. Avlägsna bromskaliperenheten och fäst den med en bit ståltråd. Addera Ta bort den gamla bromsrotorn
4

Ta bort ABS hastighet sele sensor tråd längs styrspindeln med skiftnyckel. Unbolt och ta bort sensorn från knogen. Försiktigt upphäva sensorn tillsammans med sin anslutningskabel.
5

Skruva av stora drivaxelspårvidd navmuttern med en stor socket och skiftnyckel. Håll ett spett mellan de två hjulbultar att hålla allting stilla när du lossar navet.
6

Ta bort sprinten i nedre kulledstappen och kronmutter. Vrid muttern moturs med skiftnyckel för att lossa muttern men ta inte bort den. Använd en två-käke avdragare för att lossa den nedre länkarmen från styrspindeln.
7

Flytta knoge /navpartiet ut från under din Accord och separera drivaxelspårvidd genom att trycka den genom aggregatet , exponera slutet av drivaxelspårvidd. Du kan behöva slå navet löst med en gummi-eller mässing mallet.
8

Häng en tråd runt drivaxelspårvidd änden för att förhindra den inre drivknut från hängande.
9

Unbolt och ta bort fästbultarna bakom navaggregatet på styrspindeln med skiftnyckel. Ta navaggregatet.
10

bort fästbultarna som håller rotorn och navet tillsammans med en hylsnyckel. Håll pry bar mellan två av dubbarna för att hålla aggregatet från att vrida sig medan unbolting den. Separera navet och rotorn.
Installera nya Rotor
11

Återmontera nya bromsrotorn med navet i omvänd ordning jämfört med demontering som i steg 7 ovan. Sätt tillbaka navet /nya rotoraggregat genom att vända på förfarandet i steg 6 ovan. Spänn alla bultar i båda stegen med hylsnyckel.
12

Vridmoment navet /rotor montering bultar på styrspindeln till 33 foot-pounds sedan dra åt skruvarna som håller fast navet på rotorn 40 foot-pounds med en momentnyckel. Återmontera knoge /komponenter navet och drivaxelspårvidd genom att vända stegen 3 till 5. Se till att använda en ny saxpinne för slottet muttern på nedre kulleden.
13

tillbaka stora drivaxelspårvidd navmuttern. Sänk bilen till marken med domkraften sedan använda momentnyckel för att dra navet muttern till 134 foot-pounds.
14

Tryck bromsok kolv i hålet med C-klämman innan du installerar om tjocklek, vridmoment bromsok bultar till 54 foot-pounds och bromsok bultar fästet 80 foot-pounds. Installera bromsledningen och passande med hylsnyckel.
15

Pump bromspedalen flera gånger för att släppa kolven i bromsoket innan körning.
16

Repetera alla av stegen ovan för de återstående broms /rotorenhetema. När du är klar, montera hjulen och finger-dra åt muttrarna. Avlägsna domkraften och sänk Accord till marken moment sedan åt muttrarna med 80 foot-pounds med momentnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58586.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.