Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Dodge Dakota kuggstångskonstruktion Installation

Den kuggstångsdrivna systemet på en Dodge Dakota kallas också styrväxel. Stället tar rotationsrörelse av ratten och översätter det till att vrida framhjulen. Om styrväxel misslyckas, då lastbilen kommer att bli svårt att styra, om det ens är möjligt att styra alls. När rack har tagits bort från lastbilen, är nästa steg att installera kuggstångsstyrning på lastbilen, vilket tar ungefär en timme att göra. Saker du behöver
Byte styrväxel
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
3/8-tums momentnyckel
Linje skiftnyckel uppsättning
ersätter styrstag slutar
Open -nyckel som
Styrservoolja
Jack
Jack står
Däck järn
Visa fler instruktioner
1

Lyft styrväxel upp i rama in och skruva den på plats med 3/8-tums Ratchet och uttag. Dra åt bultarna ner till 190 ft /lbs med 3/8-tums momentnyckel. Installera kraftledningar styrning vid racket med en linje skiftnyckel. Fyll power kapseln steering fluid på motorn med styrservoolja.
2

Installera mellanaxeln till styrväxel med 3/8-tums Ratchet och uttag, sedan dra åt skruven ner till 36 ft /lbs med 3/8-tums momentnyckel.
3

Installera det nya styrstag slutar på styrväxel med en skiftnyckel. Installera slips länkhuvuden till Styrspindlar med 3/8-tums Ratchet och uttag. Dra parallellstaget bultarna till 55 ft /lbs med 3/8-tums momentnyckel. Sätt tillbaka framhjulen med däck järn.
4

Starta Dakota. Vrid ratten hela vägen till vänster och sedan hela vägen till höger. Upprepa denna process 10 gånger. Sänk bilen bort av pallbockar med domkraft. Pop huven. Lägg all nödvändig vätska servostyrning till reservoaren som behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62020.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.