Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar ett kamkedjan på en SB 350

kamkedjan på ett litet block (SB) 350 ansvarar för att överföra kraften från vevaxeln till kamaxeln att flytta intaget och avgasventilerna. Som det åldras, sträcker kamkedjan. Du måste installera ett nytt kamkedjan på en SB 350 när den är ansvarig för dålig motor timing. Detta händer när motorns intag och avgasventiler är inte längre i synk med vridning av vevaxeln, hindrar motorn från att fungera smidigt. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
skiftnycklar (öppen, sluten) katalog Catch pan
avfettningsmedel (förgasare renare) katalog Remskiva verktyg (utsug)
kamkedjan
Packningar (oljetråget och kamkedjan lock) katalog oljetätningarna (fram och bak)
Visa fler instruktioner
1

Höj framsidan av fordonet från marken med hjälp av en domkraft och ställ ramen ner på två pallbockar. Ta ordet jack och placera en fångst pan under oljeavloppet i oljetråget. Lossa muttern oljan rinna med en skiftnyckel och töm all olja från motorn.
2

Demontera skruvarna oljetråget och dra oljetråget bort från SB 350 motorn. Rengör gamla packningen oljetråget från motorblocket och oljetråget och sedan avfetta oljetråget. Avfetta motorblocket där oljetråget möter motorn också.
3

Töm kylaren av vätska med petcock, sitter på undersidan av kylaren. Vrid petcock moturs tills den börjar rinna och vänta tills alla av vätskan att rinna ut.
4

bort kylaren. Koppla de övre och undre kylarslangar från kylaren med hjälp av en skruvmejsel eller skiftnyckel för att lossa slangklämmorna. Lossa de fyra fästbultarna för kylaren och dra kylaren ur motorrummet.
5

Ta bort fläkten från vevaxeln. Lossa låsbulten och dra den fri från vevaxeln. Använd en remskiva för att demontera vevaxelns remskiva. En remskiva Verktyget har lång bult med två eller tre armar. De långa bult skruvar genom armarna så att du kan centrera den på änden av vevaxeln och säkra sina vapen till remskivan med bultar. Du kan sedan köra in bulten i vevaxeln medurs, vilket kommer att dra linhjulet bort i slutet av rullen axeln.
6

Ta bort locket kamkedjan. Använd en skiftnyckel för att lossa skruvarna som håller den till motorn. Avfetta motorn ytan och kamkedjan lock där de möts. Rengör exponerade kamkedjan.
7

Ta bort den gamla kamkedjan. Lossa kamaxeln redskap fästskruvar och dra kugghjulet bort kamaxeln att lossa kamkedjan. Ta av kedjan från vevaxeln redskap och kassera det på rätt sätt. Vira en ny kamkedjan runt vevaxeln växel och sedan runt kamaxelhjulet. Säkra kamaxelhjulet på plats med hjälp av en skiftnyckel.
8

tillbaka luckan kamkedjan med en ny packning. Dra åt bultarna med en skiftnyckel. Knacka lätt fläkten tillbaka på vevaxelns ände med en hammare. Dra åt låsbulten. Byt ut kylaren och slangarna. Fyll kylaren med kylvätska tills den är full.
9

Montera oljesumpen med ny packning och främre och bakre tätningar olja. Dra åt bultarna oljetråget med en skiftnyckel. Använd en domkraft för att lyfta bilen av domkraften står och sedan ställa tillbaka den på marken efter att ta bort domkraften från under ramen. Fyll motorn med olja.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60999.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.