Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

1928 Chrysler Distributör Specifikationer

Antika bilar var blåsväder av teknik när de skapades. Eftersom tiden gick många motordelar utvecklats till något helt annat utseende. Distributören för 1928 Chrysler är ett av de exempel på gammal teknik. Med rätt förståelse och specifikationer för distributören kommer att se till att motorn presterar på topp effekt och effektivitet. Distributören

på en antik bil, flyttar distributören högspänd elektrisk ström till rätt tändstift i rätt tid. Interna delar inkluderar en, möjligen två uppsättningar justerbara antändningspunkter, en kondensor för tillfällig spänning lagring, en mutilobed kam, en plast eller bakelit rotor och lock.
Justerbara delar
< p> Ta ur startnyckeln poäng. Inspektera tips för gropfrätning, korrosion eller ojämn förslitning. Använd en liten tändning fil till fyrkanten kontakterna och ta bort eventuell beläggning. De ska vara ljusa och ren när du är klar. Rotera kamnäsdel så kontaktpunkt för att öppna punkter är maximal. Sätt in rätt bladmått mellan kontakterna och skruva fast den håller skruven för att fästa. 1928 Chrysler modellerna 52 och 62 är inställda på .020 tum. 1928 Chrysler modellerna 72 och 80 är inställda på 022 tum. Om en andra uppsättning av kontaktpunkter är närvarande, upprepa samma procedur för att justera.
Icke-justerbara delar

Inspektera rotorn och locket. De är gjorda av en hård svart plast eller bakelit. Undersök slutändarna för korrosion och gropfrätning orsakas av överdriven överslag. Dessa kan rengöras med lite fint slippapper om inte alltför djupt. Leta efter kol spårning mellan slutändarna över plastlocket. Detta orsakas av högt motstånd i tändkablarna eller tändstift och kommer att orsaka misständningar och kors bränder i tändningen processen. Förekomst av kol spårning kräver utbyte av delen. Slutligen, titta på kamnäsan. Det måste vara rena från smuts och överflödigt fett. Loben bör inte avrundas på kanterna. En skarp slutgiltig kant kommer att spricka punkterna exakt vid rätt tidpunkt.
Övriga delar

försiktigt vicka sidan distributören axeln till sida. Det ska vara mycket litet spel. Axeln uppbärs av ett rullager eller ett brons insats pressas in i höljet. Byt ut lämplig del om överdriven resor är närvarande. Avlägsna kylaren och kontrollera den för läckage. Anslut kablarna i ett ohmeter inställd på 200 ohm skalan. Eftersom kylaren laster ner, titta för att se om numret på mätaren stiger. När den når överbelastning, byta ledningarna och se om antalet faller tillbaka ner. Om den inte gör det, byt det.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61911.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.