Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort den bakre Spindel i en 1974 Corvette

På en 1974 Corvette med skivbromsar, de bakre broms rotorer rullar på kullager som rider på spindlar. Eftersom dessa bilar ålder, kan spindlarna skadas och måste repareras. Den bakre spindlarna på Corvette är kopplade till drivaxeln och passera genom ett nav i kontrollgruppen. Denna hub kan också skadas med tiden. Om så är fallet bör spindeln bytas vid utbyte av navet. Erfarna hem mekaniker kan ta bort en bakre spindel på en 1974 Corvette i cirka två timmar. Saker du behöver
Jack
Jack står
hjulblock
rörtång
Momentnyckel
Hylsnyckelsats
Ratchet
Wrench in
plattång
Medium flat skruvmejsel
glidhammare
Visa fler instruktioner
1

Park Corvette på plan mark.
2

Blockera hjulen för att hålla Corvette från att rulla. Använd en rörtång för att lossa muttrarna på hjulet du kommer att arbeta på. Placera domkraften under differential och lyfter bilen tills hjulen rensa marken. Ta bort muttrarna och hjul.
3

bort bromsoket genom att vrida de två fästbultarna moturs med en nyckel eller hylsa och spärrnyckel och lyfta oket från bromsskivan. Häng bromsoket från våren med en bit tråd.
4

bort drivaxeln. Det finns två U-bultarna som håller U-lederna till de yttre spindeln transportörer och differential. Vrid muttrarna på dessa U-bultarna moturs med en skiftnyckel eller Ratchet och uttag.
5

Räta sprinten på spindeln och ta bort det med plattång. Använd rörtång som hävstång mellan lug dubbar för att hålla spindeln från svarvning. Avlägsna spindeln muttern genom att vrida den moturs med en spärr och uttag.
6

Bänd den platta låsbrickan bort lug dubbar hjälp av skruvmejsel, om sådan finns. Ta bromsrotorn.
7

Montera glidhammare på tre av de lug dubbar med muttrarna, dra åt muttrarna. Skjut den viktade objektglaset handtaget bort från spindeln tills den inre axeln bäraren tas bort från spindeln.
8

Dra spindeln och inre lagret ur navet.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61872.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.