Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Acura Brake Problem

De flesta Acura modeller är utrustade med power assisted bromssystem som hydrauliskt drivs. Alla främre bromssystem är skivbromsar. De bakre bromsarna kan vara antingen skivan eller trumman, beroende på typ av modell. Men innan man antar att en broms problem existerar, se till att däcken är i gott skick och är ordentligt uppblåst, den främre änden anpassningen är korrekt och att fordonet inte belastas med onödig vikt. Fordon Pulling
p Om din bil drar åt ena sidan vid inbromsning, kan det bero på något av följande broms problem: Bundna bromsledningar eller slangar, felaktig trumbroms eller bromskaliperenheten, lösa fjädringskomponenter, lösa bromsok eller onormalt slitage av bromsback eller pad material eller skiva /trumma på ena sidan.
Oljud
p Om ett högfrekvent brus, såsom en skrika, hörs när bromsarna används, är de främre skivbromsklossar troligen slitna. Bullret kommer från slitagesensor gnider mot skivan och bromsbelägg måste bytas ut så snart som möjligt. Om en tjattrande eller grov brus hörs vid inbromsning, kan det vara relaterat till överdriven lateral springa ut, ojämn bromsbeläggens slitage eller defekta disketter.

När ansätta bromsen, kan ett antal problem leda till överdriven pedalkraft som krävs för att stoppa. Dessa problem inkluderar krånglar boosters power broms, partiell bromsverkan, eller överdrivet slitna bromsbelägg eller skor. Om nya kuddar eller skor har nyligen installerat, kan det ta ett tag för dem att sitta mot skivan eller trumman. Kolven i bromsoket eller hjulcylinder kan också vara fast eller trög, eller bromsbelägg och skor är förorenade med överflödig olja eller fett. Om bromspedalen resor är överdriven, kan du göra med ett bromssystem fel i huvudcylindern eller luft i bromssystemet otillräcklig vätska. Addera Dra eller greppa bromsar

Om du märker att dina bromsar drar, kan det vara relaterat till en felaktig inställning av bromsljuskontakten, begränsade bromsledningar eller slangar eller en felaktig parkeringsbroms justering. En annan orsak kan vara att huvudcylindern kolvarna inte återvänder till utgångsläget korrekt. Om du upptäcker att bromsarna är högintressant eller ojämnt bromsning, då din Acura kan ha en felaktig Utjämningsventil eller makt bromsservo enhet. Dessutom kan du ha en bindande mekanism bromspedal leder till greppa.
Spongy eller låg resistans bromsning

annat bromsning problem som kan upplevas med din Acura är en svampig broms när den är nedtryckt. Detta orsakas vanligtvis av luft i de hydrauliska ledningarna, en defekt huvudcylinder eller lösa fästbultar i huvudcylindern. Om det finns lite motstånd vid inbromsning, eller bromspedalen reser till golvet, kan det vara relaterat till vätskenivån i huvudcylindern orsakad av en läckande bromsok kolv. Det kan också vara relaterade till lös, skadad eller frånkopplad bromsledningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57467.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.