Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar Bromsbelägg bak på en 98 Legacy

Även de främre skivbromsar på Subaru Legacy ge 75 procent bromsning för fordonet, är det inte ovanligt att de bakre dynorna att bära snabbt. Ett av de viktigaste skälen är att de är mindre än de främre kuddar och har mindre friktionsmaterial. Beroende på geografiskt område, det är inte heller ovanligt att dynorna för att fastna i bromsok fästet och ständigt dra på rotorerna, vilket kommer att orsaka för tidig förslitning. Områden som upplever sträng vinter och använda sand och salt på vägarna är mycket mottagliga för denna biverkan. Saker du behöver
19-mm Hjulmutternyckel
Bil jack
Jack står
Tänger
14-mm box-end skiftnyckel
Skruvmejsel | 12-tums kanal lås
Stålborste
Pad ersättning set med shims
Anti-squeal broms spraya
antikärvningsmedel equipment shop trasor
Momentnyckel med 19-mm hylsa
Show Fler Instruktioner
1

knäcka de bakre muttrarna löst med en 19-mm Hjulmutternyckel.
2

Lyft den bakre delen av Legacy med en domkraft och stöd bakaxeln på pallbockar. Placera domkraften på rocker paneler eller bakre ram järnväg. Placera inte pallbockar under den bakre drivaxlarna eller du kan böja dem. Ta bort hjulmuttrarna och hjul.
3

Koppla bort parkeringsbromsen bakifrån bromsok spaken (om tillämpligt) med en tång.
4

Ta bort den nedre bulten låspinnen med en 14-mm box fast nyckel och sedan vrida bromsoket uppåt för att få tillgång till dynorna utan att helt ta bort bromsok från fästet. Om det behövs, använd en skruvmejsel för att övertyga bromsoket att svänga.
5

Avlägsna inombords och utombords pad från bromsok fästet. Om det behövs, försiktigt bända dem ur fästet, försiktigt så att inte göra mål rotorn med en skruvmejsel. Ta bort clipsen pad skallra från bromsok fästet och rensa bort den ackumulerade bromsdamm och korrosion med en stålborste. Knäpp dem på plats och tillämpa ett tunt lager antikärvningsmedel till toppen där pad flikarna sitter. Torka eventuellt överskott antikärvningsmedel från rotorn med en trasa.
6

Tillämpa shims till dynan ersättare set och sedan spraya shims och stödplatta av dynorna med anti-squeal broms spraya. Vänta några minuter för att lösningen blir klibbig. Installera den invändiga och utvändiga pad i bromsoket fästet.
7

Kläm den bakre bromsok kolv in i borrningen med hjälp av ett par av 12-tums kanal lås. Pressa långsamt och jämnt. Byt bromsok över dynorna och rotor, byt den nedre bulten låssprinten och dra åt med 14-mm skiftnyckel. Byt ut kabeln parkeringsbromsen till bromsok spaken, om tillämpligt.
8

Upprepa processen för den andra sidan. Byt hjul och hjulmuttrar, och dra den tätt till navflänsen. Sänk Legacy till marken och sedan dra åt hjulmuttrarna med 65-fots lbs. med momentnyckel och en 19-mm hylsa. Pumpa fotbromsen några gånger tills den känns fast. Kontrollera bromsvätskenivån i huvudcylindern och, om nödvändigt, lägga ren bromsvätska upp utanför. Provköra Legacy.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57435.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.