Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man monterar Hjullager på en Trailer

Trailer hjullager använder bur och ras teknik. Denna teknik är över 100 år gammal. Lagren är härdade, koniska och är en rulle typ. De sittplats i en avsmalnande, härdad ras och smörjs med ett tungt fett, med tätningar för att hålla glidmedel på plats. Om lagret misslyckas, ersätts det tillsammans med dess åtföljande ras. Församlingen är en fråga om att hålla rent och välordnat. Saker du behöver
Jack
Jack står
Hammer
Drift eller punsch
platt skruvmejsel
Sidavbitare
Visa fler instruktioner
1

Jack släpvagnen upp, står place domkraften under ramen och sänka släpvagnen. Demontera aggregatet trailer lagret genom att ta bort däcket, då med en platt skruvmejsel och hammare, knacka lätt runt dammskyddet som skyddar det yttre lagret. Fortsätt att knacka runt huven tills det lossnar och kan lätt tas bort.
2

Ta bort sprinten med sidavbitare, lossa och ta bort kronmuttern. Slip navet något framåt och ta bort den platta brickan och yttre lagret. Ta navet. På baksidan av navet är en metall pläterad tätning. Sätt en lång stans eller glida genom navet och från baksidan, kör tätningen ut. Den bakre lagret kommer att följa.
3

Använd långa punch och driva ut en ras från baksidan, sedan köra ut den andra rasen från den andra sidan. Rengör navet med lösningsmedel för återmontering.
4

Smörj två nya raser för montering. Placera loppet i öppningen. Lägg en stål platt-bar hela loppet att lika distribuera ett hammarslag. Detta kommer att starta loppet jämnt i öppningen. Kör loppet i öppningen tills den är jäms. Med stansen, gå runt loppet, knacka lätt tills den helt säten. Inspektera nedre sätet området för luckor. Ljudet av hammarslag ändras när den sitter. Upprepa denna process för den andra sidan.
5

Packa nya hjullager med premium fett. Placera en liten mängd glidmedel på hälen av ena handen och med den andra, gå lagret runt medan du knackar in den i fettet. Gör detta för båda lagren. Placera fett på båda nya raser.
6

Montera det bakre lagret och installera en ny metall-klädda tätning. Knacka lätt tätningen på plats, försiktigt så att inte kuk det i öppningen. Slip navet på spindeln. Montera det yttre lagret, brickan och dra åt kronmuttern.
7

Dra åt kronmuttern. Snurra navet och dra åt den igen. Installera en ny saxpinne sedan dammskyddet. Knacka lätt på locket på plats, försiktigt så att inte kuk det. Promenera en hammare runt läppen och gå från sida till sida för att starta locket jämnt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60730.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.