Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur byter jag Rotorer på en 2002 Lincoln Navigator?

I 2002 Lincoln Navigator använder en hubb montering och sammansatta rotorn i främre bromssystemet och ett "Drum-In-Hat" stil bakre rotorn som har en friktionsyta bearbetas i insidan av rotorn hatten område för en uppsättning av skor parkeringsbroms att greppa mot. Byte av rotorerna på denna SUV liknar andra Ford lastbilar och stadsjeepar av samma år. Särskild oro måste tas tillsammans med luftkudden upphängningssystemet att förhindra skada på krockkuddar. Saker du behöver
Stoppklossar
Ordet jack
Jack står
rörtång
Socket set Skruvmejselsats
Sandpapper
Visa fler instruktioner
frambroms
1

Stäng av systemet air ride bort genom att vrida på /av-knapp placerad i bakre bagageutrymmet innanför höger förvaringsfack. Höj framsidan av Navigator med en domkraft. Slide pallbockar under ramen. Placera stoppklossar för att blockera bakhjulet på motsatt sida av framhjulet du arbetar på. Avlägsna hjulet.
2

Ta bort bromsok bultar som håller fast bromsok till styrspindeln med hjälp av en 15 mm hylsa och spärrskaft. Bänd bromsok upp med en stor skruvmejsel och lyft rotorn. Häng bromsok från de övre bärarmarna att förhindra skada på bromsen slangen. Skjut rotorerna utanför navaggregatet.
3

Clean rost eller smuts från rotorns monteringsytan av navet med sandpapper. Skjut de nya rotorer på navet. Fäst rotorerna med en lug nut att göra bromsok installationen enklare.
4

Sätt tillbaka bromsok över nya rotorer. Dra åt de 15 mm bromsok bultarna ordentligt. Sätt tillbaka framhjulet. Upprepa processen för den andra sidan. Var noga med att flytta stoppklossar till motsatt sida innan du tar bort det andra framhjulet. Vrid brytaren luftkudden till "On" läge när arbetet är slutfört.
5

Höj framsidan av Navigator tillräckligt högt med domkraften för att ta bort domkraften. Sänk bilen till marken. Ta bort stoppklossar.
Bakbromsarna
6

Block framhjulet med stoppklossar på samma sätt som tidigare beskrivits. Placera en domkraft under den bakre differential och höja de bakre hjulen från marken. Placera domkraften under bakre länkarm för att stödja Navigator. Ta bort hjulen.
7

Ta bort de två 13 mm bromsok bultarna med en 13 mm nyckel. Bänd bromsok fram och lyft ur den bakre rotorn. Häng den från den bakre armen för att förhindra skador på broms slang.
8

Lossa parkeringsbromsen och skjut rotorerna bort av det bakre navet montering och parkering bromsbackar. Rengör rotorn monteringsytan med hjälp av sandpapper. Skjut de nya rotorer på navet montering och parkering bromsbackar.
9

Slip bromsok över den nya rotorn och fäst den bakre spindeln med de två 13 mm bultar. Dra åt bultarna ordentligt med en 13 mm nyckel.
10

tillbaka bakhjulen. Palla upp fordonets bakre del tillräckligt hög för att ta bort domkraften. Sänk Navigator till marken och efterdra hjulen en sista gång. Vrid brytaren luftfjädringen till "On" läge. Provköra bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58193.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.