Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter rotorn i en Nissan Altima

Om bromsprestanda för din Nissan Altima lider, men du vet att dynorna och bromsok är i god form, kan det vara dags att dyka upp igen eller byta rotorerna. Rotorer behöver endast bytas ut om de är för slitna för att vara återuppstått eller om de är skev från överdriven bromsning. Processen är den samma för alla Nissan Altima årsmodeller och är förvånansvärt enkelt. Instruktioner
1

Köp en ny uppsättning av rotorer för din Nissan Altima nätet eller på Biltema. Aldrig byta rotorer individuellt, eftersom detta leder till ojämn bromsning och skadar din bil.
2

Höj din Altima med en domkraft och pallbockar. När det är upp, ta bort muttrarna, däck och front montering av det första hjulet du behöver arbeta vidare med en hylsnyckel eller luft Ratchet med en lämplig adapter.
3

bort bromsok försiktigt så att inte koppla bort den från bromsledningen. Upphäva bromsok och broms slangen ur arbetsområdet med mekaniker tråd.
4

Ta bort den gamla rotorn. För de främre rotorerna, tråd två skruvar i de gängade hålen på rotorn och dra åt skruvarna för att lossa den gamla rotorn. För bakre rotorer, bara dra den gamla rotorn bort av navet.
5

Rengör området runt navet med en fuktig trasa för att avlägsna smuts och korrosion. Applicera en beläggning av antikärvningsmedel till navet för att hålla den nya rotorn från rost till navet. Skjut in den nya rotorn på navet i rätt läge.
6

Byt bromsok och kassera mekaniker tråd. Dra åt bromsok bultar med en momentnyckel till 53-72 ft lbs. (72-97 Nm) på främre bromsarna eller 28 till £ 38 ft. (38 till 52 Nm) på bakbromsarna. Sätt tillbaka hjulet montering och däck. Fortsätt och byt varje ytterligare rotor.
7

Sänk fordonet efter installation av nya rotorer. Dra åt muttrarna på däcken med en momentnyckel. Var noga med att pumpa bromsarna och sedan väg testa bilen för att se till att installationen lyckades.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/56986.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.