Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Kan du ersätta halvmetalliskt bromsklossar med Ceramic?

Det finns många variabler att beakta innan du byter dina bromsbelägg. Fordon är tillverkade med en speciell typ av bromsbelägg och nästan alla fordonstillverkare rekommenderar ersätta kuddar med samma baskudden fordonet kom med. Men det finns både fördelar och biverkningar, beroende på applikationen, att byta typer bromsbelägg på ditt fordon. Original Equipment Manufacturer (OEM) Pads

OEM kuddar kan komma i en mängd olika material. Detta beror på fordonets vikt och bromsfördelning. Icke-asbest organiska kuddar, semi-metalliska kuddar och keramik kuddar kan vara med på fordonet från tillverkaren. Huruvida eller inte byta typ av pad på dina bromsar kommer att vara till nytta är en svår fråga. Svaret är kanske eller kanske inte. Även om du kan nå en eller två av dina önskade avsikter från att byta bromstyper pad sammansättning, kan du finna negativa bieffekter genom att byta.

En av svårigheterna med att byta till OEM keramiska break pads är att det finns mer än en typ av keramisk dyna. Även om alla är märkta keramik, kan deras sammansättning skiljer sig åt. Det kan kosta dig tid och pengar att räkna ut vilken sammansättning pad är bäst för dina behov.

Din största hindret för att ta reda på vad som är bäst för ditt fordon är att de fordonstillverkare eftermarknaden bromsbelägg tillverkarna och broms installation centra är inte alla på samma sida. Motstridiga uppgifter från alla tre kan förvirra dig och ju mer information du absorberar om saken, desto mindre du har känner kanske du har lärt dig. Återförsäljare kommer att vilja sälja dig OEM kuddar är eftermarknaden företag kommer att vilja sälja dig sina kuddar och centra installation kommer att vilja sälja dig vad de har i lager. Detta är ekvivalent med att ringa en skidort för att ta reda på villkoren innan du beger dig ut för sluttningarna. De kommer inte att berätta att det är isigt så försök inte komma. De kommer att använda en term som "packade fryst granulat." Addera Keramiska Mattor
p Det finns många skillnader i åsikter om break pads. Vissa tror keramiska kuddar är mer förlåtande till ytan av rotorn, medan andra tror att deras hårdare pad sammansättning gör dem mindre förlåtande.

Keramiska kuddar, som någon annan typ, kan bestå av upp till 20 olika ingredienser. Oftast använder keramiska kuddar inte metallfibrerna eller stålull. Men det finns också semi-keramiska kuddar som kan innehålla dessa produkter. En sann keramisk dyna integrerar keramikstycken och filspån koppar. Detta gör en hårdare bromskloss sedan halvmetalliskt, men, beroende på vikten av fordonet och det är friktionsvärme faktor, kan det inte producera samma stoppsträckan som den semi-metallic. Tänk nästa motsägelse. En sann keramisk pad kommer att producera mindre bromsdamm som håller fast hjulen på ett fordon. Om detta är en önskad uppsåt, kan du vara handel estetiskt värde över bromseffekt.
Halvmetalliska Pads

Många tror att semi-metalliska kuddar är den mest aggressiva pad på marknaden. Metallspån och stålull ger fula bromsdamm på hjul och avger irriterande broms skriker när under efterfrågan. Den metalliska sammansättning tros vara den tuffaste på rotorn ytor, men även detta beror på fordonet ansökan. Andra tror keramiska kuddar ger mer brus och rotor försämring.
Tänk Ditt mål


Om du äger en stor lastbil eller SUV och vill växla från halvmetalliskt för keramik bromsbelägg, är att göra det bästa svaret förmodligen inte. Den inbromsning temperaturen kommer att överstiga vad de keramiska kuddar kan hantera och detta kan vara ett säkert fara. Om du har ett mindre fordon och sysslar med bromsdamm, squeals broms eller rotorer skevhet, med alla medel, kasta tärningarna och ta gamble. Du kan hitta den keramiska slutar bättre än den semi-metalliska och ändå uppnår andra avsikter som minimal bromsdamm och bromsning tongångar.

Många delar butiker och eftermarknaden broms företag pad erbjuda livstids garanti på sina kuddar. Om du inte uppnå det önskade resultatet med konverteringen, kommer många att du kan uppgradera (för en liten avgift) eller nedgradera (vanligen utan återbetalning) för att uppnå den typ av bromssystem du letar efter.
Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57565.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.