Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Ta bort och ersätt termostaten på en 2000 Honda Civic

Termostaten på motorblocket på en 2000 Honda Civic reglerar flödet av kylmedel i motorn beroende på temperaturen på kylvätskan. Om termostaten inte fungerar, då det inte kommer att öppna och stänga utan istället hålla fastnat i öppet eller stängt. Detta kommer att hålla värmen inne på kylmedel, vilket är motsatt det som du vill, och kan överhetta motorn. På grund av detta, vill du ta bort och byta ut termostaten så snart som möjligt för att undvika skador på motorn. Saker du behöver
Drain Tänger pan
3/8-tums ratchet, förlängning och Hylsnyckelsats
antikärvningsmedel
Byte termostat
Byte termostat tätning
50 -50 förspädd kylvätska
Visa fler instruktioner
1

Vänta på Civic motor svalna i minst fyra timmar innan du arbetar på termostaten. Sätt ett uppsamlingskärl på marken under kylaren, öppna sedan petcock sitter på undersidan av kylaren med händerna. Stäng petcock när kylaren har tömts helt.
2

bort slangklämman leder in termostaten, som ligger på toppen av motorn, med hjälp av tång. Dra slangen bort av termostaten. Unbolt termostathuset från motorn med 3/8-tums ratchet, förlängning och uttag, dra upp den och stänga av termostaten. Dra termostaten ur motorn och släng den. Släng tätningen termostathuset på termostathuset.
3

Installera det nya termostaten i motorn, med bula på insidan av termostaten sticker upp mot huven. Montera packningen ersättare termostaten i termostathuset. Installera några antikärvningsmedel på gängorna på bultarna termostathuset. Skruva fast locket termostathuset på motorn med 3/8-tums ratchet, förlängning och uttag.
4

Montera slangen på termostathuset, med hjälp av tång för att flytta klämman. Öppna kylarlocket. Fyll kylaren med 50-50 förspädd kylvätska.
5

Starta Civic med nyckeln, och sedan sätta värmaren till sitt hetaste läge. Låt bilen gå på tomgång i minst 15 minuter, och sedan stänga av den och låt det sitta i en timme. Kontrollera kylaren fyllnadsnivån och sedan råga med före utspädning kylvätska vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61387.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.