Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Vad är CVT-växellåda ?

Teknik förändras ständigt , och Continuous Variable Transmission ( CVT ) är ett exempel på en sådan utveckling ( ett avancemang som erbjuder en slående skillnad från bilteknik av tidigare generationer ) . CVT är ett vanligt inslag i den växande hybrid marknaden . Identifiering

Förkortningen CVT avser en kontinuerligt variabel transmission . Växlarna i en CVT-växellåda är helt annorlunda än i en traditionell automatisk eller standard växellåda . I denna mening , innehåller den inte samma form av " fast - gear " inställning som andra sändningar vanligtvis använder .
Funktioner

stället för en permanent uppsättning av redskap ( identifierad som en fyrväxlad eller femstegad växellåda ) , härleder CVT dess funktion från remskivor och bälten som utökar antalet redskap -förhållanden möjligt . En CVT transmission tillåter motorn att producera mer makt och upprätthålla den under en längre tidsperiod . Detta är en anledning till varför en CVT hittas ofta i hybridfordon som söker att skapa makt på nya sätt .
Fördelar

Den främsta fördelen med en CVT , annat än makten frågan , är det sätt som det känns . För många fordonsförare , kan växling med traditionella växellådor känns sträv eller alltför inrutat . En CVT övergångar mellan växlar så snabbt och effektivt att föraren sällan känner dessa effekter .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61337.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.