Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter skivbromsklossar på baksidan av en 2001 Chrysler Van

Den 2001 Chrysler Town & Country minivan har skivbromsar bak i några av de fyrhjulsdrivna modellerna. Andra fyrhjulsdrivna modellerna kan också innehålla bak trumbromsar som alla framhjulsdrivna modeller gör. De bakre skivbromsklossar är ungefär hälften så stora som de främre skivbromsar och endast står för cirka 25 procent av bromskraften för minivan. Därför kommer ersätta de bakre bromsbeläggen förekommer mindre ofta än de främre. Saker du behöver
Wheel kil
Bromsvätska hävert
rörtång
Jack
2 pallbockar
Kombination handen skiftnyckel satt
mekanik tråd
Spårskruvmejsel
4-tums C-klämma (eller större) katalog Stålborste
silikon bromsfett
Replacement bromsbelägg
Torque Ratchet och Hylsnyckelsats
bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Placera hjulet kil framför ett av framdäcken och sparka mot däckets slitbana till "kil" den i.
2

Öppna huva och ta bort 1/3 av bromsvätskan från huvudcylindern med bromsvätska sifon och sedan kassera vätskan. Byt ut huvudcylindern locket. Addera 3

Skruva muttrarna löst på båda bakdäcken med rörtång. Vrid muttrarna ett helt varv endast
4

Lift ett bakre sidostycke av minibuss med domkraften och placera pallbock under bakaxeln -. Upprepa på andra bakre sidostycket. Ta bort muttrarna och hjul.
5

Ta bort de två inre bromsok styrstift med den slutna änden av en kombination skiftnyckel. Tjockleken är högst upp av rotorn. Bänd bromsok och belägg montering från rotorn med spårskruvmejsel. Bind bromsok till den bakre spiralfjädern med mekanik tråd så det inte hänga från den hydrauliska bromsen slang, som är fäst vid bromsoket.
6

Bänd den yttre bromsklossfjädern fäst vid fästplattan av dynan från yttre okhuset med skruvmejseln. Unseat de två återstående pad klipp för att ta bort den yttre dynan från bromsoket. Dra det inre dynan ut ur bromsok kolv.
7

Sätt Tvingfäste på tjocklek så att överkanten av klämman är på baksidan av okhuset och den drivande skruven av klämman är sitter inuti bromsok kolvloppet. Dra åt klämman tills kolven är helt insatt i bromsoket.
8

Rengör ytan av bromsok och bromsok bron med en stålborste, och sedan tillämpa en beläggning av silikon bromsfett till den rengjorda områden.
9

in den inre bromsklossen och klippa och skjut klämman i bromsoket kolvloppet tills dess sitter ordentligt. Placera de två clipsen i den yttre bromsbelägg på okhus. Bänd bromsklossfjädern på plats med en skruvmejsel.
10

Byt bromsok och belägg montering över bromsen rotor, rikta bromsok styrpinne hål för ankare hål och byt ut styrpinnarna. Drag tätt. Upprepa proceduren bromsbelägg för andra bakhjulet.
11

byter hjulet och lug nötter och dra åt muttrarna ordentligt. Sänk minibuss till marken och vridmoment de bakre muttrarna i ett stjärnmönster med vridmoment Ratchet och en socket.
12

Pump fotbromsen tills den känns fast. Kontrollera igen bromsvätskenivån i huvudcylindern och tillsätt ren bromsvätska vid behov för att fylla cylindern till "FULL"-markeringen. Stäng huven, ta bort hjulet kil och provköra minibuss.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58768.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.