Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bromsbeläggen på en 03 Lancer

Bromsbeläggen på 2003 Mitsubishi Lancer är de viktigaste komponenterna i bilens bromssystem. Bromsbeläggen appliceras på de främre och bakre sidorna av bromsrotorn när bromspedalen trycks inåt. Eftersom hjulen vänder, komprimera bromsbeläggen till sidorna av bromsrotorn. Den resulterande friktionen är vad som ger Lancer avstannat. Om du kan, byta bromsbeläggen innan de slitas ner till slitagevarnare, dessa tunna bitar av metall fästa dynorna avger en hörbar skrika när de har uppnåtts. Saker du behöver
Däck Tool Review Jack
Säkerhet står
Stor platt skruvmejsel
1/2-tums spärrnyckel
1/2-tums enhet socket set
Byte bromsbelägg
Visa fler instruktioner
1

Park 2003 Mitsubishi Lancer och dra åt parkeringsbromsen. Vara säker på att parkera Lancer i ett säkert område med gott om arbetsutrymme som också har en plan yta.
2

Lossa varje tappmuttem på båda framhjulen genom att vrida muttrarna moturs med ett däck verktyg eller en rörtång.
3

Skjut domkraften under främre tvärramen under motorn. Jack Lancer upp och placera en säkerhet monter under sidoramen på båda framsidorna. Sänk domkraften tills Lancer sitter jämnt på toppen av säkerheten står. Låt domkraften under fronten på bilen.
4

Skruva loss alla muttrarna på båda framhjulen med däck verktyg. Dra varje framhjul från hjulnaven och placera hjulen nära fronten av bilen på varje sida.
5

Flytta till förarsidan hjulnavet och lokalisera den lilla öppningen på toppen av bromsok. Skjut den stora platt skruvmejsel mellan baksidan av bromsen rotorn och den yttre bromsklossen. Bänd det yttre bromsbelägget mot bromsok cylindern tills cylindern har helt indragen inuti okhuset.
6

Leta nedre bromsok montering bolt på baksidan av bromsok. Helt ta bort botten bromsok bolt med 1/2-tums enhet ratchet och en socket.
7

Leta upp bromsok montering bolt på baksidan av bromsok. Lossa, men ta inte bort, den övre fästskruven, med Ratchet och uttag.
8

Vrid den nedre delen av bromsoket uppåt. Ta bort bromsbelägg från klämmorna medan du håller bromsoket upp.
9

Placera de nya bromsbelägg till klämmorna insidan av bromsoket. Sänk nedre delen av bromsok tillbaka på bromsskivan. Skruva den nedre fästbulten tillbaka till baksidan av bromsok och skruva fast den med Ratchet och uttag. Avsluta sedan dra åt den övre fästskruven på baksidan av bromsok med Ratchet och uttag.
10

Skjut hjulet igen och skruva åt muttrarna på hjulbultarna. Dra åt hjulmuttrarna med däcket verktyget tills hjulet börjar vända.
11

Följ samma steg ovan för att byta bromsbeläggen på de övriga tre hjulnaven. När du är klar, vev 2003 Mitsubishi Lancer och pumpa bromspedalen några gånger för att placera de nya bromsbelägg till broms rotorer. Sedan, stäng av motorn.
12

Jack framsidan av Lancer tillbaka upp och dra säkerhet sticker ut. Avlägsna domkraften. Slutför dra åt muttrarna ner mycket snäva med fordonet på marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58146.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.