Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort en Front Brake Rotor Från en 2002 F150 4X4

Ford F-150 infördes 1975 och så småningom ersatt F-100. Den 2002 Ford F-150 var utrustad med en 4,2-liters V-6 som bas motorn. Två versioner av 4,6-liters V-8 och två versioner av 5,4-liters V-8 fanns också i 2002 års F-150. Rotorerna på 2002 F-150 kan slitas ut under en viss tid, beroende på förarens körstil. När du tar bort rotorerna för utbyte rekommenderas att du byter ut bromsbeläggen samt att säkerställa kongruens i bromssystemet. Saker du behöver
Däck järn Sida 2 ton eller större kapacitet domkraft Sida 2 pallbockar
1/2-tums enhet Ratchet och Hylsnyckelsats
3/8-tums enhet ratchet och Hylsnyckelsats
3/8-tums enhet sexkantsbulten adapterset
Nya bromsbelägg
Nya rotorer
1 kan aerosol bromsrengöringsmedel
1 tub bromsok fett (se till att behållaren står säkert för användning på skivbromsar) katalog 1/2-tums enhet momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Lossa främre muttrarna med ett däck järn. Lyft den främre delen av F-150 med en domkraft. Place jack står under båda ändarna av axelhuset, så långt ifrån varandra som möjligt. Sänk bilen på domkraften. Ta bort muttrarna och ta bort de främre hjulen helt.
2

bort bromsok montering bultar med en 3/8-tums spärrnyckel, tillsammans med en hylsa eller en hex head adapter (Allen huvudet) . Dra bromsok fri från bromsenheten och häng den framifrån spiralfjädern med en metall klädhängare. Ta bort bromsbelägg från fordonet helt.
3

Ta bort Bromsokshållare bultar med en 1/2-tums enhet Ratchet och uttag. Ta bort bromsok fästet. Ta bort den gamla rotorn från F-150. Ställ in en av de gamla bromsbeläggen över både bromsok kolvarna i den inre sidan av tjocklek. Linda en C-klämma runt gamla bromsbelägg och den bakre delen av bromsoket. Dra åt C-clamp långsamt till helt komprimera både bromsok kolvarna.
4

Installera den nya bromsrotorn på F-150 nav. Vrid en klack mutter på tappen och mot ytan av rotorn. Rengör den främre och bakre sidan av rotorn noggrant med aerosol bromsrengöringsmedel att ta bort rost förebyggande olja från rotorn.
5

Montera bromsok fästet och dra åt bultarna till 148 foot-pounds, med en 1/2-tums enhet momentnyckel och uttag. Montera bromsbelägg på bromsok fästet. Kontrollera att bromsbelägget med metallen slitageindikator fliken är på den inre sidan av rotorn. Placera ett tunt lager bromsok fett på de bakre shims plattor av båda bromsbelägg.
6

Montera främre bromsok och dra åt bultarna mellan 21 och 26 foot-pounds, med momentnyckel och en uttag.
7

Upprepa steg 2 till 6 för att slutföra rotorn och pad ersättare på den andra sidan av F-150. Montera hjulen och dra åt klackarna ombonad med ett däck järn. Höj lastbilen bort av domkraften och ta bort domkraften från under lastbilen. Sänk bilen till marken. Dra åt muttrarna med 105 foot-pounds av vridmoment med momentnyckel och uttag.
8

Fortsätt till förarsidan av bilen och pumpa bromspedalen inte mindre än 10 till 15 gånger. Om bromspedalen inte stelnar eller skapar mer motstånd när du pumpar det fem gånger, sluta pumpa bromsarna och lufta bromssystemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59263.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.