Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar en Chevy 454 Harmonisk Balancer

En harmonisk balansaxel är en tung järn, stål eller aluminium cirkulär skiva ca 6 till 8 inches i diameter som pressas på nosen av vevaxeln. På 454ci Chevy motorn, den ligger på nedre framsidan av motorn. Dess syfte är att dämpa interna vibrationer (övertoner) av motorn när vevaxeln och andra interna komponenter roterar. Utan det, skulle motorn vibrerar kraftigt. I fallet med 454, är vevaxeln inte internt balanserade. Det kräver ett balanseringsdon (och svänghjulet) som har ytterligare vikt placerad i ett område av omkretsen av balanseraren. Var säker på att du använder rätt. Saker du behöver
Harmonic balancer
Balancer installation Tool Review Vice grepp (eller positiv kolvstopp) katalog Verktyg
Visa fler instruktioner
1

Ta bort kåpan kylarfläkten, och lossa och ta bort alla tillbehör drivremmar. Ta bort remskivan sitter på framsidan av balansblock. Avlägsna balanserings bult. Fäst balansblock bort till den gamla balancer med de tre medföljande skruvarna och skruva centrets dra-bult mot vevaxeln.
2

klämma en vice grepp justerbara tänger till svänghjulet för att låsa motorn (hindrar den från att vända). Använd en lång skiftnyckel för att skruva dra-bulten i balansblock borttagningsverktyg in (mot) motorn. Detta kommer att tvinga armarna på verktyget för att dra balancer bort av vevaxelns nos.
3

När bort, installera nya balanseringsdon på veven nosen men tvinga inte längre än du har möjlighet att för hand. Trä balansblock installation i veven tryne hålcirkelns tråden. När sittande, börja vrida hylsan och muttern i en åtstramande riktning. Detta är en långsam process, så ha tålamod.
4

Fortsätt trycka på balansaxel på plats tills det är tillräckligt långt på nosen som det antingen säten helt mot bakre radie av nosen, eller det har tryckts tillräckligt långt för drive-remskiva att anpassa med andra tillbehör remskivorna.
5

Ta installationen verktyget från vev nos och byt rem-remskiva. Installera om tillbehörsdrivningens-remmar och dra åt. Byt höljet kylarfläkten, och ta bort de vice grepp justerbar tång från svänghjulet på baksidan av motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61710.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.