Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Kontrollera lagret frigång i en motor

Vevaxeln är den mest kritiska komponenten i en förbränningsmotor. Det tål extrema belastningar och stötar i repetitiva cykler, vilket gör korrekt installation avgörande för dess livslängd. Bearing frigång är den enskilt viktigaste faktorn för en vevaxel hållbarhet. Frigång som är för hårt kan orsaka slitage och katastrofalt misslyckande, medan frigång som är för lös kan resultera i lågt oljetryck och kraftiga minskningar i total motorns livslängd. Varje tillverkare har exakta clearance specifikationer som måste följas vid service eller ombyggnad. Saker du behöver
tillverkarens specifikationer manuell
Rena, luddfria trasor
Plastic spårvidd material som
Lightweight motorolja
Inch-pounds momentnyckel
Soft-face hammare

Visa fler instruktioner
1

Rengör baksidorna av lagren med luddfria trasor. Lägga varje lager hälften med olja spår i varje huvud sadel av motorblocket. Lägg det andra lagret hälften från varje lagerparet i motsvarande lagret main cap. Flikar på lagren måste rada upp med urtag i motorblocket eller mössor, och olja hål måste också vara i linje. Hamra INTE eller använd överdrivet våld halvor sittplatser bärande i motorblocket eller lock, och inte smörja lagerhalvor.
2

Rengör ytorna på lagren i motorblocket och vevaxeln tidskrifter med ludd -fria trasor. Inspektera oljning hål för smuts och rengör därefter.
3

Placera vevaxeln i läge på de viktigaste lagren.
4

Trim flera bitar av plast mätare material så de är något kortare än bredden av huvudlagren. Placera en bit på varje vev tidskrift i linje med vevaxeln axel.
5

Rengör ytorna på lagren i de viktigaste mössor med luddfria trasor. Placera försiktigt varje lock i sin respektive position på vevaxelenheten, med pilarna på locken pekar mot framsidan av motorn, med försiktighet för att inte störa den plasten spårvidd materialet.
6

Applicera en ljus Olja till huvudteman cap bult och installera dem i sina hål.
7

Se tillverkarens vridmoment specifikationer och åtdragningssekvenser, dra sedan åt de viktigaste bultarna med en momentnyckel. Rotera inte vevaxeln när som helst under förfarandet.
8

bort de viktigaste bultarna och lyft av de viktigaste lock, med försiktighet för att undvika att störa plast spårvidd materialet. Förvara dem i ordning med sina respektive ramlagertapparna. Om några lock är svåra att ta bort, använd en mjuk hammare för att knacka lätt dem från sida till sida för att lossa dem.
9

Jämför bredden på det krossade plast spårvidd material på varje vevaxeltappen till mätning skala medföljer mätaren materialet att bestämma lagerspelet.
10

Se tillverkarens specifikationer för att avgöra om godkännanden inom rimliga toleranser.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60298.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.